Vol vertrouwen naar Lyon

26 december 2014 |
Vol vertrouwen naar Lyon<

Chef Jan Smink, commis Lars Aukema en coach Leendert Klaassens zijn volop aan het trainen voor hun deelname aan de wereldfinale
van de Bocuse d’Or in Lyon. Het is een hecht team, dat ondersteund wordt door Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland en groothandelsbedrijf Makro, dat het driekoppige Nederlandse team onder meer de benodigde ingrediënten en de keukeninventaris levert en bovendien het transport naar de verschillende wedstrijdlocaties verzorgt.

Foto: Het Nederlandse team

Hecht team
“We winnen met drie en we verliezen met drie”, vertelt coach Leendert. “We zijn een hecht team dat heel goed samenwerkt. Dat moet ook wel, want de wedstrijd vraagt veel van ons alle drie. Je moet er echt samen voor willen gaan.” Chef Jan Smink sluit zich daarbij aan. “Om deel te kunnen nemen op dit niveau moet je echt een doorzetter zijn en er alles voor over hebben. Mijn sociale leven staat op dit moment dan ook op een heel laag pitje.”

Hulp van Makro
Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland is maar wat blij met de samenwerking met Makro. “Van 2011 tot 2013 hadden we geen partner en moesten we alles zelf regelen. Het was toen echt knip-en-plakwerk en we moesten toen zelfs met verschillende personenauto’s naar de wedstrijden.” Ook Teun van den Berg, target group management specialist bij Makro, is enthousiast over de samenwerking. “We willen samen met Bocuse d’Or Nederland het niveau van de Nederlandse gastronomie verhogen en Nederland op de kaart zetten als culinair land. Daarnaast werken we goed samen en willen we natuurlijk beiden een goed resultaat behalen tijdens de wereldfinale in Lyon.”

Bocuse d’Or als platform
Volgens Fenny is Bocuse d’Or vooral geschikt voor jonge, opkomende chefs. “Tijdens de wedstrijden kun je als chef heel veel leren, veel kennis opdoen en kom je bovendien in contact met veel chefs uit andere landen. Daarnaast kun je jezelf presenteren aan een groot internationaal culinair publiek en kun je ook je restaurant internationaal op de kaart zetten.” Marco Poldervaart is hier volgens Leendert een voorbeeld van. “Voor de wedstrijd was Marco vooral wereldberoemd in Harlingen, nu kent een veel groter publiek hem.”

Lees het volledige artikel in de laatste editie van De RestaurantKrant.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: