Vol vertrouwen naar Lyon

26 december 2014 |
Vol vertrouwen naar Lyon

Chef Jan Smink, commis Lars Aukema en coach Leendert Klaassens zijn volop aan het trainen voor hun deelname aan de wereldfinale
van de Bocuse d’Or in Lyon. Het is een hecht team, dat ondersteund wordt door Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland en groothandelsbedrijf Makro, dat het driekoppige Nederlandse team onder meer de benodigde ingrediënten en de keukeninventaris levert en bovendien het transport naar de verschillende wedstrijdlocaties verzorgt.

Foto: Het Nederlandse team

Hecht team
“We winnen met drie en we verliezen met drie”, vertelt coach Leendert. “We zijn een hecht team dat heel goed samenwerkt. Dat moet ook wel, want de wedstrijd vraagt veel van ons alle drie. Je moet er echt samen voor willen gaan.” Chef Jan Smink sluit zich daarbij aan. “Om deel te kunnen nemen op dit niveau moet je echt een doorzetter zijn en er alles voor over hebben. Mijn sociale leven staat op dit moment dan ook op een heel laag pitje.”

Hulp van Makro
Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland is maar wat blij met de samenwerking met Makro. “Van 2011 tot 2013 hadden we geen partner en moesten we alles zelf regelen. Het was toen echt knip-en-plakwerk en we moesten toen zelfs met verschillende personenauto’s naar de wedstrijden.” Ook Teun van den Berg, target group management specialist bij Makro, is enthousiast over de samenwerking. “We willen samen met Bocuse d’Or Nederland het niveau van de Nederlandse gastronomie verhogen en Nederland op de kaart zetten als culinair land. Daarnaast werken we goed samen en willen we natuurlijk beiden een goed resultaat behalen tijdens de wereldfinale in Lyon.”

Bocuse d’Or als platform
Volgens Fenny is Bocuse d’Or vooral geschikt voor jonge, opkomende chefs. “Tijdens de wedstrijden kun je als chef heel veel leren, veel kennis opdoen en kom je bovendien in contact met veel chefs uit andere landen. Daarnaast kun je jezelf presenteren aan een groot internationaal culinair publiek en kun je ook je restaurant internationaal op de kaart zetten.” Marco Poldervaart is hier volgens Leendert een voorbeeld van. “Voor de wedstrijd was Marco vooral wereldberoemd in Harlingen, nu kent een veel groter publiek hem.”

Lees het volledige artikel in de laatste editie van De RestaurantKrant.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: