Vol vertrouwen naar Lyon

26 december 2014 |
Vol vertrouwen naar Lyon<

Chef Jan Smink, commis Lars Aukema en coach Leendert Klaassens zijn volop aan het trainen voor hun deelname aan de wereldfinale
van de Bocuse d’Or in Lyon. Het is een hecht team, dat ondersteund wordt door Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland en groothandelsbedrijf Makro, dat het driekoppige Nederlandse team onder meer de benodigde ingrediënten en de keukeninventaris levert en bovendien het transport naar de verschillende wedstrijdlocaties verzorgt.

Foto: Het Nederlandse team

Hecht team
“We winnen met drie en we verliezen met drie”, vertelt coach Leendert. “We zijn een hecht team dat heel goed samenwerkt. Dat moet ook wel, want de wedstrijd vraagt veel van ons alle drie. Je moet er echt samen voor willen gaan.” Chef Jan Smink sluit zich daarbij aan. “Om deel te kunnen nemen op dit niveau moet je echt een doorzetter zijn en er alles voor over hebben. Mijn sociale leven staat op dit moment dan ook op een heel laag pitje.”

Hulp van Makro
Fenny Straat van Bocuse d’Or Nederland is maar wat blij met de samenwerking met Makro. “Van 2011 tot 2013 hadden we geen partner en moesten we alles zelf regelen. Het was toen echt knip-en-plakwerk en we moesten toen zelfs met verschillende personenauto’s naar de wedstrijden.” Ook Teun van den Berg, target group management specialist bij Makro, is enthousiast over de samenwerking. “We willen samen met Bocuse d’Or Nederland het niveau van de Nederlandse gastronomie verhogen en Nederland op de kaart zetten als culinair land. Daarnaast werken we goed samen en willen we natuurlijk beiden een goed resultaat behalen tijdens de wereldfinale in Lyon.”

Bocuse d’Or als platform
Volgens Fenny is Bocuse d’Or vooral geschikt voor jonge, opkomende chefs. “Tijdens de wedstrijden kun je als chef heel veel leren, veel kennis opdoen en kom je bovendien in contact met veel chefs uit andere landen. Daarnaast kun je jezelf presenteren aan een groot internationaal culinair publiek en kun je ook je restaurant internationaal op de kaart zetten.” Marco Poldervaart is hier volgens Leendert een voorbeeld van. “Voor de wedstrijd was Marco vooral wereldberoemd in Harlingen, nu kent een veel groter publiek hem.”

Lees het volledige artikel in de laatste editie van De RestaurantKrant.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: