Vlees blijft favoriet in restaurant

7 januari 2016 |
Vlees blijft favoriet in restaurant<

Restaurantbezoekers kiezen tijdens een diner het liefst voor vlees bij het hoofdgerecht. Vers, gezond en verantwoord voedsel is voor mensen die uit eten gaan
steeds belangrijker geworden. Ruim driehonderd horecaondernemers zeiden tegen Horecava dat een vleesgerecht het vaakst wordt besteld in hun zaak. Een combinatie van vlees en vis is tweede favoriet en een volledig visgerecht staat op plaats drie. Het minst populair is een vegetarisch hoofdgerecht. Een pasta- of rijstgerecht komt daar nog net voor.

Brood en soep
Tien jaar geleden deed Horecava een soortgelijk onderzoek onder horecaondernemers. Destijds zeiden zij te verwachten dat brood bij de maaltijd minder populair zou worden en dat ook soep minder zou worden besteld. Bijna driekwart (70 procent) stelt nu echter dat brood nog steeds een belangrijk onderdeel is bij de maaltijd en dat ook soep nog regelmatig wordt geserveerd. Een toetje neemt af in populariteit: terwijl in 2005 ondernemers nog zeiden dat ijs favoriet was, kiezen restaurantbezoekers nu steeds vaker voor een kop koffie met een glas likeur na de maaltijd. Verse, gezonde maaltijden die het liefst ook nog streek- en eizoensgebonden zijn, worden volgens de ondernemers steeds populairder.

Lang tafelen
Restaurantbezoekers blijven daarnaast steeds langer aan tafel zitten: de helft van de ondernemers valt het op dat klanten steeds langer de tijd nemen voor het nuttigen van de maaltijd.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: