Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

23 juli 2015 |
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro<

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck
van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kankeronderzoek.

Exclusieve ingrediënten
Van Herck heeft de hamburger ontwikkeld op vraag van een bevriende restaurantuitbater uit Breda. Ze baten een hamburgerrestaurant uit en daagden de chef uit om een gastronomische hamburger te maken. Na enkele maanden wikken en wegen was het recept klaar. Van Herck heeft ervoor gekozen om met de meest exclusieve ingrediënten te werken, wat de forse prijs verklaart. Wel gaat de 299 euro volledig naar kankeronderzoek.

Klassieke hamburger met topingrediënten
Wat kun je precies voor 299 euro verwachten? Een klassieke hamburger met volgens de chef topingrediënten. Het broodje is gemaakt van zuurdesem en gebakken op traditionele wijze. Verder wordt er verse kropsla, exclusief Japans rundvlees van Wagyurunden uit Kobe en cœur de boeuf-tomaten gebruikt. Daarop komt een crumble van kwarteleieren en mayonaise met Périgord-truffel. Dan volgen stukjes wortel, knolselderij, gebakken zwezeriken en voor wie dat wenst, een plak ganzenlever. Het broodje wordt afgewerkt met een basilicumblad met Iraanse kaviaar. Als bijgerecht krijgt de gast ook nog aardappelen-wedges van de beste biologisch geteelde aardappelen en enkele oesters.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: