Visrestaurant Langoest opent in Rotterdam

8 november 2017 | Roy Spijker

Na een acht maanden durende wereldreis, besloot chef-kok Shi-Qian Yi zijn droom werkelijkheid te laten worden. De visliefhebber opent vandaag de deuren van zijn gloednieuwe visrestaurant Langoest aan de Boompjes 677 in het centrum van Rotterdam. Het leegstaande pand is omgetoverd tot een juweeltje van een zaak. Niemand minder dan het concept en ontwerpteam Horeca Sfeermakers, het Rotterdamse duo dat ook de inrichting verzorgde van het nieuwe restaurant van wereldster Drake, hebben het ontwerp van de zaak op zich genomen. Met een oogstrelend resultaat als gevolg dat vandaag bewonderd kan worden. De levering van de verse vis komt ook van eigen bodem, namelijk van Schmidt Zeevis. Langoest biedt dagelijks de beste zeevruchten, zoals fruits de mer, kreeft en Shi’s favoriet de octopus.

Chef-kok Shi-Qian Yi is dol op vis. Zijn passie voor het bereiden van visgerechten heeft uitgemond in het openen van zijn eigen visrestaurant Langoest. De naam spreekt voor zich. Op de kaart staan visgerechten die de Rotterdammer zelf lekker vindt. Denk aan seizoensvis, maar ook fruits de mer, kreeft, oesters en de octopus. Laatst genoemde wordt geheid een regelrechte hit als je hoort hoe Shi de vis klaarmaakt. ‘’Ik maak hem echt heel lekker. Ik stoof hem met witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. De sap die uit de octopus sijpelt, is heel intens. Echt een umami explosie op je bord!’’ Voor de niet visliefhebbers in grote groepen heeft Langoest enkele steaks op de kaart staan.

Van eigen bodem
De vis wordt dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis. Omdat zij op zondag gesloten zijn, is Langoest op zondag ook dicht. Want Shi wil enkel met verse producten werken. Op maandag tot en met zaterdag is het visrestaurant open voor diner. Langoest werkt voornamelijk met producten van eigen bodem. Zo is het brood van Jordy’s Bakery en je kop koffie van het Rotterdamse koffiemerk Giraffe Coffee. Natuurlijk komt er ook een breed assortiment van wijnen op de kaart te staan. Voornamelijk witte wijn, maar ook rode en rosé.

Inrichting
Niet alleen de visgerechten zijn het bezoeken van Langoest waard, maar ook de inrichting is om van te smullen. Niemand minder dan het creatieve duo Horeca Sfeermakers hebben zich op de inrichting gestort. Met als resultaat een zaak om door een ringetje te halen. Er is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals marmer, hout en staal. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. De cementtegels worden speciaal vanuit Portugal overgevlogen waar ze met de hand zijn gebakken. Vergeet ook vooral niet om te genieten van het prachtige uitzicht: de fenomenale skyline van Rotterdam en de Maas.

Achtergrond
Na drie jaar Fjord op de Blaak te hebben gerund, besloot Shi-Qian Yi vorig jaar zijn aandelen te verkopen om vervolgens samen met zijn vrouw een wereldreis te kunnen maken. Een reis waarbij zij bijna alle continenten, op Australië en Afrika na, langsgingen. Waar Shi ook ter wereld was, overal ging hij op zoek naar de beste visgerechten. ‘’Waar ik ook ging eten, altijd bestelde ik vis. Dat is gewoon mijn passie.’’ Als hij terugkomt van zijn indrukwekkende reis weet hij dan ook één ding heel zeker: een eigen visrestaurant openen. In de leegstaande zaak van Brutus Beer aan de Boompjes met uitzicht op de Maas ziet hij de perfecte locatie voor zijn grote droom. De zaak is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur open voor diner.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: