Visrestaurant Langoest opent in Rotterdam

8 november 2017 | Roy Spijker

Na een acht maanden durende wereldreis, besloot chef-kok Shi-Qian Yi zijn droom werkelijkheid te laten worden. De visliefhebber opent vandaag de deuren van zijn gloednieuwe visrestaurant Langoest aan de Boompjes 677 in het centrum van Rotterdam. Het leegstaande pand is omgetoverd tot een juweeltje van een zaak. Niemand minder dan het concept en ontwerpteam Horeca Sfeermakers, het Rotterdamse duo dat ook de inrichting verzorgde van het nieuwe restaurant van wereldster Drake, hebben het ontwerp van de zaak op zich genomen. Met een oogstrelend resultaat als gevolg dat vandaag bewonderd kan worden. De levering van de verse vis komt ook van eigen bodem, namelijk van Schmidt Zeevis. Langoest biedt dagelijks de beste zeevruchten, zoals fruits de mer, kreeft en Shi’s favoriet de octopus.

Chef-kok Shi-Qian Yi is dol op vis. Zijn passie voor het bereiden van visgerechten heeft uitgemond in het openen van zijn eigen visrestaurant Langoest. De naam spreekt voor zich. Op de kaart staan visgerechten die de Rotterdammer zelf lekker vindt. Denk aan seizoensvis, maar ook fruits de mer, kreeft, oesters en de octopus. Laatst genoemde wordt geheid een regelrechte hit als je hoort hoe Shi de vis klaarmaakt. ‘’Ik maak hem echt heel lekker. Ik stoof hem met witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. De sap die uit de octopus sijpelt, is heel intens. Echt een umami explosie op je bord!’’ Voor de niet visliefhebbers in grote groepen heeft Langoest enkele steaks op de kaart staan.

Van eigen bodem
De vis wordt dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis. Omdat zij op zondag gesloten zijn, is Langoest op zondag ook dicht. Want Shi wil enkel met verse producten werken. Op maandag tot en met zaterdag is het visrestaurant open voor diner. Langoest werkt voornamelijk met producten van eigen bodem. Zo is het brood van Jordy’s Bakery en je kop koffie van het Rotterdamse koffiemerk Giraffe Coffee. Natuurlijk komt er ook een breed assortiment van wijnen op de kaart te staan. Voornamelijk witte wijn, maar ook rode en rosé.

Inrichting
Niet alleen de visgerechten zijn het bezoeken van Langoest waard, maar ook de inrichting is om van te smullen. Niemand minder dan het creatieve duo Horeca Sfeermakers hebben zich op de inrichting gestort. Met als resultaat een zaak om door een ringetje te halen. Er is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals marmer, hout en staal. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. De cementtegels worden speciaal vanuit Portugal overgevlogen waar ze met de hand zijn gebakken. Vergeet ook vooral niet om te genieten van het prachtige uitzicht: de fenomenale skyline van Rotterdam en de Maas.

Achtergrond
Na drie jaar Fjord op de Blaak te hebben gerund, besloot Shi-Qian Yi vorig jaar zijn aandelen te verkopen om vervolgens samen met zijn vrouw een wereldreis te kunnen maken. Een reis waarbij zij bijna alle continenten, op Australië en Afrika na, langsgingen. Waar Shi ook ter wereld was, overal ging hij op zoek naar de beste visgerechten. ‘’Waar ik ook ging eten, altijd bestelde ik vis. Dat is gewoon mijn passie.’’ Als hij terugkomt van zijn indrukwekkende reis weet hij dan ook één ding heel zeker: een eigen visrestaurant openen. In de leegstaande zaak van Brutus Beer aan de Boompjes met uitzicht op de Maas ziet hij de perfecte locatie voor zijn grote droom. De zaak is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur open voor diner.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: