Visrestaurant Langoest opent in Rotterdam

8 november 2017 | Roy Spijker

Na een acht maanden durende wereldreis, besloot chef-kok Shi-Qian Yi zijn droom werkelijkheid te laten worden. De visliefhebber opent vandaag de deuren van zijn gloednieuwe visrestaurant Langoest aan de Boompjes 677 in het centrum van Rotterdam. Het leegstaande pand is omgetoverd tot een juweeltje van een zaak. Niemand minder dan het concept en ontwerpteam Horeca Sfeermakers, het Rotterdamse duo dat ook de inrichting verzorgde van het nieuwe restaurant van wereldster Drake, hebben het ontwerp van de zaak op zich genomen. Met een oogstrelend resultaat als gevolg dat vandaag bewonderd kan worden. De levering van de verse vis komt ook van eigen bodem, namelijk van Schmidt Zeevis. Langoest biedt dagelijks de beste zeevruchten, zoals fruits de mer, kreeft en Shi’s favoriet de octopus.

Chef-kok Shi-Qian Yi is dol op vis. Zijn passie voor het bereiden van visgerechten heeft uitgemond in het openen van zijn eigen visrestaurant Langoest. De naam spreekt voor zich. Op de kaart staan visgerechten die de Rotterdammer zelf lekker vindt. Denk aan seizoensvis, maar ook fruits de mer, kreeft, oesters en de octopus. Laatst genoemde wordt geheid een regelrechte hit als je hoort hoe Shi de vis klaarmaakt. ‘’Ik maak hem echt heel lekker. Ik stoof hem met witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. De sap die uit de octopus sijpelt, is heel intens. Echt een umami explosie op je bord!’’ Voor de niet visliefhebbers in grote groepen heeft Langoest enkele steaks op de kaart staan.

Van eigen bodem
De vis wordt dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis. Omdat zij op zondag gesloten zijn, is Langoest op zondag ook dicht. Want Shi wil enkel met verse producten werken. Op maandag tot en met zaterdag is het visrestaurant open voor diner. Langoest werkt voornamelijk met producten van eigen bodem. Zo is het brood van Jordy’s Bakery en je kop koffie van het Rotterdamse koffiemerk Giraffe Coffee. Natuurlijk komt er ook een breed assortiment van wijnen op de kaart te staan. Voornamelijk witte wijn, maar ook rode en rosé.

Inrichting
Niet alleen de visgerechten zijn het bezoeken van Langoest waard, maar ook de inrichting is om van te smullen. Niemand minder dan het creatieve duo Horeca Sfeermakers hebben zich op de inrichting gestort. Met als resultaat een zaak om door een ringetje te halen. Er is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals marmer, hout en staal. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. De cementtegels worden speciaal vanuit Portugal overgevlogen waar ze met de hand zijn gebakken. Vergeet ook vooral niet om te genieten van het prachtige uitzicht: de fenomenale skyline van Rotterdam en de Maas.

Achtergrond
Na drie jaar Fjord op de Blaak te hebben gerund, besloot Shi-Qian Yi vorig jaar zijn aandelen te verkopen om vervolgens samen met zijn vrouw een wereldreis te kunnen maken. Een reis waarbij zij bijna alle continenten, op Australië en Afrika na, langsgingen. Waar Shi ook ter wereld was, overal ging hij op zoek naar de beste visgerechten. ‘’Waar ik ook ging eten, altijd bestelde ik vis. Dat is gewoon mijn passie.’’ Als hij terugkomt van zijn indrukwekkende reis weet hij dan ook één ding heel zeker: een eigen visrestaurant openen. In de leegstaande zaak van Brutus Beer aan de Boompjes met uitzicht op de Maas ziet hij de perfecte locatie voor zijn grote droom. De zaak is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur open voor diner.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: