Visrestaurant Langoest opent in Rotterdam

8 november 2017 | Roy Spijker

Na een acht maanden durende wereldreis, besloot chef-kok Shi-Qian Yi zijn droom werkelijkheid te laten worden. De visliefhebber opent vandaag de deuren van zijn gloednieuwe visrestaurant Langoest aan de Boompjes 677 in het centrum van Rotterdam. Het leegstaande pand is omgetoverd tot een juweeltje van een zaak. Niemand minder dan het concept en ontwerpteam Horeca Sfeermakers, het Rotterdamse duo dat ook de inrichting verzorgde van het nieuwe restaurant van wereldster Drake, hebben het ontwerp van de zaak op zich genomen. Met een oogstrelend resultaat als gevolg dat vandaag bewonderd kan worden. De levering van de verse vis komt ook van eigen bodem, namelijk van Schmidt Zeevis. Langoest biedt dagelijks de beste zeevruchten, zoals fruits de mer, kreeft en Shi’s favoriet de octopus.

Chef-kok Shi-Qian Yi is dol op vis. Zijn passie voor het bereiden van visgerechten heeft uitgemond in het openen van zijn eigen visrestaurant Langoest. De naam spreekt voor zich. Op de kaart staan visgerechten die de Rotterdammer zelf lekker vindt. Denk aan seizoensvis, maar ook fruits de mer, kreeft, oesters en de octopus. Laatst genoemde wordt geheid een regelrechte hit als je hoort hoe Shi de vis klaarmaakt. ‘’Ik maak hem echt heel lekker. Ik stoof hem met witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. De sap die uit de octopus sijpelt, is heel intens. Echt een umami explosie op je bord!’’ Voor de niet visliefhebbers in grote groepen heeft Langoest enkele steaks op de kaart staan.

Van eigen bodem
De vis wordt dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis. Omdat zij op zondag gesloten zijn, is Langoest op zondag ook dicht. Want Shi wil enkel met verse producten werken. Op maandag tot en met zaterdag is het visrestaurant open voor diner. Langoest werkt voornamelijk met producten van eigen bodem. Zo is het brood van Jordy’s Bakery en je kop koffie van het Rotterdamse koffiemerk Giraffe Coffee. Natuurlijk komt er ook een breed assortiment van wijnen op de kaart te staan. Voornamelijk witte wijn, maar ook rode en rosé.

Inrichting
Niet alleen de visgerechten zijn het bezoeken van Langoest waard, maar ook de inrichting is om van te smullen. Niemand minder dan het creatieve duo Horeca Sfeermakers hebben zich op de inrichting gestort. Met als resultaat een zaak om door een ringetje te halen. Er is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals marmer, hout en staal. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. De cementtegels worden speciaal vanuit Portugal overgevlogen waar ze met de hand zijn gebakken. Vergeet ook vooral niet om te genieten van het prachtige uitzicht: de fenomenale skyline van Rotterdam en de Maas.

Achtergrond
Na drie jaar Fjord op de Blaak te hebben gerund, besloot Shi-Qian Yi vorig jaar zijn aandelen te verkopen om vervolgens samen met zijn vrouw een wereldreis te kunnen maken. Een reis waarbij zij bijna alle continenten, op Australië en Afrika na, langsgingen. Waar Shi ook ter wereld was, overal ging hij op zoek naar de beste visgerechten. ‘’Waar ik ook ging eten, altijd bestelde ik vis. Dat is gewoon mijn passie.’’ Als hij terugkomt van zijn indrukwekkende reis weet hij dan ook één ding heel zeker: een eigen visrestaurant openen. In de leegstaande zaak van Brutus Beer aan de Boompjes met uitzicht op de Maas ziet hij de perfecte locatie voor zijn grote droom. De zaak is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur open voor diner.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: