Verrassend variëren met veggies

19 juni 2019 | redactie

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend plantaardig gerecht schotel jij je gasten dan liefst voor?

Vegetariërs en flexitariërs

‘Plantaardig’ is één van de belangrijkste trendwoorden in de foodindustrie. Dat is niet zo niet gek, want steeds meer mensen ruilen vlees in voor plantaardige producten. Uit onderzoek blijkt dat 750.000 Nederlanders zich vegetariër noemen, dat is zo’n 4,5% van de bevolking. Ook de flexitariër is bezig met een flinke opmars. Een flexitariër laat vlees niet volledig links liggen, maar kiest er bewust voor om minder vlees te eten en meer plantaardig. Maar liefst 67% van alle Nederlanders is flexitariër. Deze stijgende trend geeft jou een extra uitdaging in de keuken. Een groot deel van jouw gasten is dus op zoek naar plantaardige gerechten.

Pépites: vezelrijke basis voor verrassende plantaardige gerechten

Om het chefs makkelijker te maken hun gasten een smakelijke en vullende vegetarische maaltijd te serveren, introduceert Bonduelle Pépites. Pépites is gemaakt van gedroogde peulvruchten en groenten. Het is zeer vezelrijk, glutenvrij, 100% plantaardig en net zo makkelijk te bereiden als pasta en rijst. Pépites is zowel warm als koud te serveren, in gerechten als risotto, sushi, wraps, salades, soepen, stoofpotjes en zelfs desserts! Kortom, een puur en clean product dat perfect past in de huidige plantaardige trend. Met Pépites geven we je peulvruchten en groenten in een nieuwe vorm.

Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste groenten en peulvruchten die gedroogd worden, tot meel worden gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) worden gekneed tot groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd. Pépites is verkrijgbaar in drie varianten voor een divers palet aan verrassende vegetarische gerechten.

Met Pépites zijn de bereidingsmogelijkheden zó divers dat je je culinaire horizon in één klap verbreedt. 

Dus, wil jij ook smaakvolle vegetarische gerechten bieden aan je gasten? Dan gaat er met Pépites van Bonduelle een wereld voor je open. Prikkel je creativiteit met eindeloos veel mogelijkheden. Van voorgerecht tot dessert, van Franse to Aziatische keuken. Ga de uitdaging aan en creëer de mooiste gerechten. Want, met Pépites heb je goud in handen...

Proberen? Vraag je sample aan via: https://inspiredbybonduelle.com/nl/sample-aanvraag-pepites/

Website: www.inspiredbybonduelle.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: