Verrassend variëren met veggies

19 juni 2019 | redactie

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend plantaardig gerecht schotel jij je gasten dan liefst voor?

Vegetariërs en flexitariërs

‘Plantaardig’ is één van de belangrijkste trendwoorden in de foodindustrie. Dat is niet zo niet gek, want steeds meer mensen ruilen vlees in voor plantaardige producten. Uit onderzoek blijkt dat 750.000 Nederlanders zich vegetariër noemen, dat is zo’n 4,5% van de bevolking. Ook de flexitariër is bezig met een flinke opmars. Een flexitariër laat vlees niet volledig links liggen, maar kiest er bewust voor om minder vlees te eten en meer plantaardig. Maar liefst 67% van alle Nederlanders is flexitariër. Deze stijgende trend geeft jou een extra uitdaging in de keuken. Een groot deel van jouw gasten is dus op zoek naar plantaardige gerechten.

Pépites: vezelrijke basis voor verrassende plantaardige gerechten

Om het chefs makkelijker te maken hun gasten een smakelijke en vullende vegetarische maaltijd te serveren, introduceert Bonduelle Pépites. Pépites is gemaakt van gedroogde peulvruchten en groenten. Het is zeer vezelrijk, glutenvrij, 100% plantaardig en net zo makkelijk te bereiden als pasta en rijst. Pépites is zowel warm als koud te serveren, in gerechten als risotto, sushi, wraps, salades, soepen, stoofpotjes en zelfs desserts! Kortom, een puur en clean product dat perfect past in de huidige plantaardige trend. Met Pépites geven we je peulvruchten en groenten in een nieuwe vorm.

Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste groenten en peulvruchten die gedroogd worden, tot meel worden gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) worden gekneed tot groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd. Pépites is verkrijgbaar in drie varianten voor een divers palet aan verrassende vegetarische gerechten.

Met Pépites zijn de bereidingsmogelijkheden zó divers dat je je culinaire horizon in één klap verbreedt. 

Dus, wil jij ook smaakvolle vegetarische gerechten bieden aan je gasten? Dan gaat er met Pépites van Bonduelle een wereld voor je open. Prikkel je creativiteit met eindeloos veel mogelijkheden. Van voorgerecht tot dessert, van Franse to Aziatische keuken. Ga de uitdaging aan en creëer de mooiste gerechten. Want, met Pépites heb je goud in handen...

Proberen? Vraag je sample aan via: https://inspiredbybonduelle.com/nl/sample-aanvraag-pepites/

Website: www.inspiredbybonduelle.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: