Verrassend variëren met veggies

19 juni 2019 | redactie

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend plantaardig gerecht schotel jij je gasten dan liefst voor?

Vegetariërs en flexitariërs

‘Plantaardig’ is één van de belangrijkste trendwoorden in de foodindustrie. Dat is niet zo niet gek, want steeds meer mensen ruilen vlees in voor plantaardige producten. Uit onderzoek blijkt dat 750.000 Nederlanders zich vegetariër noemen, dat is zo’n 4,5% van de bevolking. Ook de flexitariër is bezig met een flinke opmars. Een flexitariër laat vlees niet volledig links liggen, maar kiest er bewust voor om minder vlees te eten en meer plantaardig. Maar liefst 67% van alle Nederlanders is flexitariër. Deze stijgende trend geeft jou een extra uitdaging in de keuken. Een groot deel van jouw gasten is dus op zoek naar plantaardige gerechten.

Pépites: vezelrijke basis voor verrassende plantaardige gerechten

Om het chefs makkelijker te maken hun gasten een smakelijke en vullende vegetarische maaltijd te serveren, introduceert Bonduelle Pépites. Pépites is gemaakt van gedroogde peulvruchten en groenten. Het is zeer vezelrijk, glutenvrij, 100% plantaardig en net zo makkelijk te bereiden als pasta en rijst. Pépites is zowel warm als koud te serveren, in gerechten als risotto, sushi, wraps, salades, soepen, stoofpotjes en zelfs desserts! Kortom, een puur en clean product dat perfect past in de huidige plantaardige trend. Met Pépites geven we je peulvruchten en groenten in een nieuwe vorm.

Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste groenten en peulvruchten die gedroogd worden, tot meel worden gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) worden gekneed tot groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd. Pépites is verkrijgbaar in drie varianten voor een divers palet aan verrassende vegetarische gerechten.

Met Pépites zijn de bereidingsmogelijkheden zó divers dat je je culinaire horizon in één klap verbreedt. 

Dus, wil jij ook smaakvolle vegetarische gerechten bieden aan je gasten? Dan gaat er met Pépites van Bonduelle een wereld voor je open. Prikkel je creativiteit met eindeloos veel mogelijkheden. Van voorgerecht tot dessert, van Franse to Aziatische keuken. Ga de uitdaging aan en creëer de mooiste gerechten. Want, met Pépites heb je goud in handen...

Proberen? Vraag je sample aan via: https://inspiredbybonduelle.com/nl/sample-aanvraag-pepites/

Website: www.inspiredbybonduelle.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: