Verrassend variëren met veggies

19 juni 2019 | redactie

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend plantaardig gerecht schotel jij je gasten dan liefst voor?

Vegetariërs en flexitariërs

‘Plantaardig’ is één van de belangrijkste trendwoorden in de foodindustrie. Dat is niet zo niet gek, want steeds meer mensen ruilen vlees in voor plantaardige producten. Uit onderzoek blijkt dat 750.000 Nederlanders zich vegetariër noemen, dat is zo’n 4,5% van de bevolking. Ook de flexitariër is bezig met een flinke opmars. Een flexitariër laat vlees niet volledig links liggen, maar kiest er bewust voor om minder vlees te eten en meer plantaardig. Maar liefst 67% van alle Nederlanders is flexitariër. Deze stijgende trend geeft jou een extra uitdaging in de keuken. Een groot deel van jouw gasten is dus op zoek naar plantaardige gerechten.

Pépites: vezelrijke basis voor verrassende plantaardige gerechten

Om het chefs makkelijker te maken hun gasten een smakelijke en vullende vegetarische maaltijd te serveren, introduceert Bonduelle Pépites. Pépites is gemaakt van gedroogde peulvruchten en groenten. Het is zeer vezelrijk, glutenvrij, 100% plantaardig en net zo makkelijk te bereiden als pasta en rijst. Pépites is zowel warm als koud te serveren, in gerechten als risotto, sushi, wraps, salades, soepen, stoofpotjes en zelfs desserts! Kortom, een puur en clean product dat perfect past in de huidige plantaardige trend. Met Pépites geven we je peulvruchten en groenten in een nieuwe vorm.

Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste groenten en peulvruchten die gedroogd worden, tot meel worden gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) worden gekneed tot groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd. Pépites is verkrijgbaar in drie varianten voor een divers palet aan verrassende vegetarische gerechten.

Met Pépites zijn de bereidingsmogelijkheden zó divers dat je je culinaire horizon in één klap verbreedt. 

Dus, wil jij ook smaakvolle vegetarische gerechten bieden aan je gasten? Dan gaat er met Pépites van Bonduelle een wereld voor je open. Prikkel je creativiteit met eindeloos veel mogelijkheden. Van voorgerecht tot dessert, van Franse to Aziatische keuken. Ga de uitdaging aan en creëer de mooiste gerechten. Want, met Pépites heb je goud in handen...

Proberen? Vraag je sample aan via: https://inspiredbybonduelle.com/nl/sample-aanvraag-pepites/

Website: www.inspiredbybonduelle.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: