Vernieuwd restaurant in Ede

26 maart 2014
Vernieuwd restaurant in Ede

Het toonaangevende restaurant in de regio Ede Wageningen, Het oude Politiebureau, is compleet gerestyled. Het restaurant is gevestigd in Ede, Hoofdstad van de Smaak van 2014. Naast de nieuwe
look van het restaurant is er ook een nieuwe menukaart met al la carte gerechten, maar ook een menu dat iedere gast zelf kan samenstellen uit een keuze van steeds wisselende gerechten.

*Eigentijds*
Het restaurant heeft een totale metamorfose ondergaan naar een eigentijds restaurant met een warme en stoere uitstraling. Een grote houten tafel voor 12 personen is één van de eyecatchers in het restaurant. Eén van de poten is de oude kachel/fornuis van oma Van den Oever, en is nu een pronkstuk in het restaurant van haar kleinzoon Edwin. Naast het interieur is ook de menukaart vernieuwd en draait mee met de culinaire seizoenen. Daarnaast introduceert Het oude Politiebureau een menu met wekelijks wisselende gerechten dat iedere gast zelf kan samenstellen.

*Edes best*
Topfotograaf Arjan van Bruggen gaf advies over het totaalbeeld en maakte een prachtig culinair tableau op oud hout van 3 x 2 meter. Dit wandpaneel symboliseert de keuken: koken met pure en veelal regionale producten. Het oude Politiebureau is gevestigd in regio FoodValley en maakt al jaren gebruik van het beste van deze regio, zoals kalfsvlees van Ecofields/Wekerom, Remeker kaas uit Lunteren, en de speciale Ronddeel eieren uit Barneveld. Het wild en lam komen natuurlijk uit de eigen ‘achtertuin’: de prachtige Hoge Veluwe en de Ginkelse heide.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws