Verkoop jij nog geen hotdogs?

30 oktober 2015 |
Verkoop jij nog geen hotdogs?<

In september kon je in Lunchroom lezen over de Burgerfabriek in Amsterdam. De eigenaren, Tommie en Monique, laten weten dat op korte termijn de derde
zaak geopend wordt. Goed nieuws en een bewijs dat de single-item restaurants zeer populair zijn. Bovendien blijkt de hotdog 'the next big thing' te zijn.



Hotdogs zijn populair
Tommie en Monique vertelden in september al dat de hotdog steeds populairder wordt. Op de kaart staan nu diverse hotdogs, naast de toch al prachtige collectie hamburgers. Een extra leuke feature voor gasten is het feit dat je je eigen hotdog kunt 'bouwen'.

De hotdog is, zeker voor dagzaken, een mooi item voor op de kaart. Gemakkelijk te bereiden, een hoge marge en een trendy karakter. The USA is een trend. Meer daarover in de CuliTip special, die eind november verschijnt...

Derde zaak
De derde zaak wordt een 'Burgerfabriek Express', maar zowel het concept als de aankleding blijven hetzelfde. De zaken op de Warmoesstraat en de Reguliersbreestraat in Amsterdam blijven natuurlijk ook dagelijks geopend. De Burgerfabriek is hard op weg om een begrip te worden in Amsterdam. Knap gedaan in zo'n korte tijd. Het bewijs dat conceptdenken beloond wordt.


De ondernemende familie in beeld.

Inspirerende hotdog
Hieronder zie je enkele foto's van de hotdogs van De Burgerfabriek. De Danger Dog staat bijvoorbeeld op de kaart voor 9 euro en wordt geserveerd met bacon, cream cheese en krokant gebakken uitjes. Daarnaast wordt er een emmertje friet of een gepote aardappel geserveerd. Klinkt goed.


American Base Dog


Red Light Dog



Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Events Culinair
Rising star Dennis Huwaë aangekondigd als nieuwe gast chef bij Restaurant Hemingway

Na het succes van het gast chef evenement met Syrco Bakker kondigt Restaurant Hemingway nu de volgende gast chef aan. Chef Torben Bouterse zal op 3 april 2020 de handen ineen slaan met ‘rising star’ Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam. Deze chef staat bekend om het str...

Amsterdam Opening Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bart haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met t...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: