Verkoop jij nog geen hotdogs?

30 oktober 2015 |
Verkoop jij nog geen hotdogs?<

In september kon je in Lunchroom lezen over de Burgerfabriek in Amsterdam. De eigenaren, Tommie en Monique, laten weten dat op korte termijn de derde
zaak geopend wordt. Goed nieuws en een bewijs dat de single-item restaurants zeer populair zijn. Bovendien blijkt de hotdog 'the next big thing' te zijn.



Hotdogs zijn populair
Tommie en Monique vertelden in september al dat de hotdog steeds populairder wordt. Op de kaart staan nu diverse hotdogs, naast de toch al prachtige collectie hamburgers. Een extra leuke feature voor gasten is het feit dat je je eigen hotdog kunt 'bouwen'.

De hotdog is, zeker voor dagzaken, een mooi item voor op de kaart. Gemakkelijk te bereiden, een hoge marge en een trendy karakter. The USA is een trend. Meer daarover in de CuliTip special, die eind november verschijnt...

Derde zaak
De derde zaak wordt een 'Burgerfabriek Express', maar zowel het concept als de aankleding blijven hetzelfde. De zaken op de Warmoesstraat en de Reguliersbreestraat in Amsterdam blijven natuurlijk ook dagelijks geopend. De Burgerfabriek is hard op weg om een begrip te worden in Amsterdam. Knap gedaan in zo'n korte tijd. Het bewijs dat conceptdenken beloond wordt.


De ondernemende familie in beeld.

Inspirerende hotdog
Hieronder zie je enkele foto's van de hotdogs van De Burgerfabriek. De Danger Dog staat bijvoorbeeld op de kaart voor 9 euro en wordt geserveerd met bacon, cream cheese en krokant gebakken uitjes. Daarnaast wordt er een emmertje friet of een gepote aardappel geserveerd. Klinkt goed.


American Base Dog


Red Light Dog



Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: