Ver reizen een 'must' voor foodies

11 juni 2014 |
Ver reizen een 'must' voor foodies<

Ergens naartoe reizen met als specifiek doel het bezoek aan een restaurant is een relatief nieuw fenomeen, maar voor veel 'foodies' de moeite waard. Er zijn hordes foodies die wereldwijd
legendarische restaurants bezoeken. Vaak worden zij als 'snobs' gezien, maar is dit etiket gerechtvaardigd?

Hoe smaakt Zweden in het voorjaar? Wat doet het herfsseizoen met de Franse keuken? Er is maar één manier om het uit te vinden: het land bezoeken. Wat is er opwindindender voor een 'foodie' dan het proeven van Michel Bras' gargouillou, een salade van meer dan vijftig groenten en wilde bloemen?

Talbot Hotel
James Martin is de executive chef van de eetzaal van het Talbot Hotel in Malton. Het restaurant heeft lovende kritieken gekregen, met Jay Rayner's bekroning van de 'Beef cheek en gort Risotto' als schotel van het jaar. Het menu is overladen met lokale producten en vitrines tonen enkele van de beste Britse ingrediënten. De bar is tevens kampioen in lokale, ambachtelijke bieren. Slechts een half uur rijden van York, is Malton naam aan het maken als een foodie bestemming, met een drukke markt voor levensmiddelen en The Talbot Hotel biedt geïnspireerd eten tegen een uitstekende prijs.

Londen
Restaurant Hibiscus, in Londen, heeft twee Michelin-sterren. Claude Bosi's eten is uniek, hij weet gebruik te maken van ongebruikelijke smaakcombinaties en moderne technieken. 'Gebakken coquille met pork pie saus en grapefruit' was ooit zijn 'signature dish', terwijl 'Gigha heilbot met bruine boterschuim en gemalen aardappelen'fenomenaal van smaak was. De chef-kok construeert een menu speciaal voor uw tafel, rekening houdend met eventuele voorkeuren. Hibiscus is een ervaring, niet alleen een maaltijd. Er zijn veel fantastische plekken om te eten in Londen, en Hibiscus is een van de beste.

The square
Restaurant Phil Howard, The Square, is veel traditioneler in zijn smaakcombinaties. Het heeft ook twee Michelinsterren, en Phil Howard wordt gerespecteerd voor zijn kookkunsten en consistentie over de hele wereld. Verwacht klassieke combinaties met absoluut foutloos koken, een onberispelijke service en een goede prijs voor de wijnen. 'Ossenhaas met korte rib en Knolselderij' was sensationeel, een perfect voorbeeld van The Square's reputatie voor enorme diepte van smaak.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: