Ver reizen een 'must' voor foodies

11 juni 2014 |
Ver reizen een 'must' voor foodies<

Ergens naartoe reizen met als specifiek doel het bezoek aan een restaurant is een relatief nieuw fenomeen, maar voor veel 'foodies' de moeite waard. Er zijn hordes foodies die wereldwijd
legendarische restaurants bezoeken. Vaak worden zij als 'snobs' gezien, maar is dit etiket gerechtvaardigd?

Hoe smaakt Zweden in het voorjaar? Wat doet het herfsseizoen met de Franse keuken? Er is maar één manier om het uit te vinden: het land bezoeken. Wat is er opwindindender voor een 'foodie' dan het proeven van Michel Bras' gargouillou, een salade van meer dan vijftig groenten en wilde bloemen?

Talbot Hotel
James Martin is de executive chef van de eetzaal van het Talbot Hotel in Malton. Het restaurant heeft lovende kritieken gekregen, met Jay Rayner's bekroning van de 'Beef cheek en gort Risotto' als schotel van het jaar. Het menu is overladen met lokale producten en vitrines tonen enkele van de beste Britse ingrediënten. De bar is tevens kampioen in lokale, ambachtelijke bieren. Slechts een half uur rijden van York, is Malton naam aan het maken als een foodie bestemming, met een drukke markt voor levensmiddelen en The Talbot Hotel biedt geïnspireerd eten tegen een uitstekende prijs.

Londen
Restaurant Hibiscus, in Londen, heeft twee Michelin-sterren. Claude Bosi's eten is uniek, hij weet gebruik te maken van ongebruikelijke smaakcombinaties en moderne technieken. 'Gebakken coquille met pork pie saus en grapefruit' was ooit zijn 'signature dish', terwijl 'Gigha heilbot met bruine boterschuim en gemalen aardappelen'fenomenaal van smaak was. De chef-kok construeert een menu speciaal voor uw tafel, rekening houdend met eventuele voorkeuren. Hibiscus is een ervaring, niet alleen een maaltijd. Er zijn veel fantastische plekken om te eten in Londen, en Hibiscus is een van de beste.

The square
Restaurant Phil Howard, The Square, is veel traditioneler in zijn smaakcombinaties. Het heeft ook twee Michelinsterren, en Phil Howard wordt gerespecteerd voor zijn kookkunsten en consistentie over de hele wereld. Verwacht klassieke combinaties met absoluut foutloos koken, een onberispelijke service en een goede prijs voor de wijnen. 'Ossenhaas met korte rib en Knolselderij' was sensationeel, een perfect voorbeeld van The Square's reputatie voor enorme diepte van smaak.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: