Ver reizen een 'must' voor foodies

11 juni 2014
Ver reizen een 'must' voor foodies

Ergens naartoe reizen met als specifiek doel het bezoek aan een restaurant is een relatief nieuw fenomeen, maar voor veel 'foodies' de moeite waard. Er zijn hordes foodies die wereldwijd
legendarische restaurants bezoeken. Vaak worden zij als 'snobs' gezien, maar is dit etiket gerechtvaardigd?

Hoe smaakt Zweden in het voorjaar? Wat doet het herfsseizoen met de Franse keuken? Er is maar één manier om het uit te vinden: het land bezoeken. Wat is er opwindindender voor een 'foodie' dan het proeven van Michel Bras' gargouillou, een salade van meer dan vijftig groenten en wilde bloemen?

*Talbot Hotel*
James Martin is de executive chef van de eetzaal van het Talbot Hotel in Malton. Het restaurant heeft lovende kritieken gekregen, met Jay Rayner's bekroning van de 'Beef cheek en gort Risotto' als schotel van het jaar. Het menu is overladen met lokale producten en vitrines tonen enkele van de beste Britse ingrediënten. De bar is tevens kampioen in lokale, ambachtelijke bieren. Slechts een half uur rijden van York, is Malton naam aan het maken als een foodie bestemming, met een drukke markt voor levensmiddelen en The Talbot Hotel biedt geïnspireerd eten tegen een uitstekende prijs.

*Londen*
Restaurant Hibiscus, in Londen, heeft twee Michelin-sterren. Claude Bosi's eten is uniek, hij weet gebruik te maken van ongebruikelijke smaakcombinaties en moderne technieken. 'Gebakken coquille met pork pie saus en grapefruit' was ooit zijn 'signature dish', terwijl 'Gigha heilbot met bruine boterschuim en gemalen aardappelen'fenomenaal van smaak was. De chef-kok construeert een menu speciaal voor uw tafel, rekening houdend met eventuele voorkeuren. Hibiscus is een ervaring, niet alleen een maaltijd. Er zijn veel fantastische plekken om te eten in Londen, en Hibiscus is een van de beste.

*The square*
Restaurant Phil Howard, The Square, is veel traditioneler in zijn smaakcombinaties. Het heeft ook twee Michelinsterren, en Phil Howard wordt gerespecteerd voor zijn kookkunsten en consistentie over de hele wereld. Verwacht klassieke combinaties met absoluut foutloos koken, een onberispelijke service en een goede prijs voor de wijnen. 'Ossenhaas met korte rib en Knolselderij' was sensationeel, een perfect voorbeeld van The Square's reputatie voor enorme diepte van smaak.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws