Vegetarische smaakexplosie in Waldorf Astoria Amsterdam

29 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu op topniveau. Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze exclusieve diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober, waarvoor executive chef Sidney Schutte een unieke samenwerking aangaat met zijn befaamde Chinese collega Jason Pan, executive chef van de WUJIE restaurants, bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië.

Wat beide chefs verbindt is hun passie voor de vernieuwende vegetarische keuken, die elke liefhebber van gastronomie zal weten te verleiden. Het is voor het eerst dat een Nederlandse sterrenchef het initiatief neemt een volledig vegetarisch menu te presenteren van het hoogste culinaire niveau. Wees er snel bij om deze unieke vegetarische smaakexplosie op topniveau mee te beleven. De prijs voor dit 7-gangen menu is 68 euro pp.

Pleitbezorger vegetarische keuken

De variëteit aan vegetarische gerechten in restaurants houdt over het algemeen niet over. Maar zeker op topniveau gebeuren er spannende dingen. Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde, uitgebalanceerde smaakcombinaties, de mix van lokale producten en invloeden uit de Aziatische keuken én om zijn creatieve vegetarische gerechten. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist.

 

 

innovatief vegetarisch koken

Bij een bezoek aan het vegetarische WUJIE restaurant in Shanghai raakte Sidney Schutte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van de befaamde Chinese executive chef Jason Pan. Jason Pan is in China de onbetwiste Master-chef en ambassadeur van de vegetarische keuken. Sinds 2001 legt hij zich toe op onderzoek en ontwikkeling van de vegetarische keuken. Sidney’s kennismaking met de verrassende, ongekende, (vleesvervangende) technieken vanuit de Aziatische keuken, leidde tot het idee voor een unieke samenwerking en kennisuitwisseling.  

Eind september is het zover en komt Jason Pan, met een team van vijf WUJIE chefs, naar Amsterdam om samen met Sidney Schutte en diens keukenteam een gastronomisch 7-gangen vegetarisch menu samen te stellen. 

Beide chefs zullen elk hun persoonlijke kookstijl en -techniek verwerken in vernieuwende, creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor zijn rekening, de Chinese chefs bereiden 4 gerechten. De vegetarische symbiose op topniveau wordt van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober opgediend in de Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: