Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

9 maart 2020 | Thijs Jacobs

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom deze campagneweek. Ook bracht Deliveroo in kaart welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland momenteel favoriet zijn.

Dat de groei van vegetarisch eten in ons land in opmars is, is ook duidelijk terug te zien in de cijfers van Deliveroo. In 2019 werden er namelijk in de week vóór de Week Zonder Vlees 99,5% meer vegetarische gerechten besteld dan in diezelfde week in 2018.

Vega piek

Dat de nationale campagneweek zijn vruchten afwerpt, is voor Deliveroo een feit. Het bedrijf ziet in die week een duidelijke piek in het aantal vegetarische bestellingen. In 2018 werden er in de Week Zonder Vlees 18% meer vegetarische gerechten besteld dan de week ervoor. In 2019 is dit percentage meer dan verdubbeld naar 37%. Het totale aantal vegetarische bestellingen in de Week Zonder Vlees onderging in 2019 zelfs een ruime verdubbeling (132%) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook in de week erna werkt het effect nog door en bestellen we meer vegetarische bezorgmaaltijden dan voor de campagneweek.

KFC Vegetarische Burger exclusief te bestellen bij Deliveroo 
Fastfoodketen KFC lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de Chickenless Chickenburger. Deze vegetarische burger, op basis van Quorn mycoproteïne, is vanaf 9 maart beschikbaar in alle KFC filialen en exclusief via Deliveroo te bestellen. Hiermee wil KFC ook de groeiende groep flexitariërs en vegetariërs welkom heten. Dit is volledig in lijn met de vegetarische trend die Deliveroo de afgelopen jaren ziet groeien. Het maaltijd platform wil op ieder moment van de dag voor iedereen een optie zijn. 

Vega favorieten

De Nederlandse top 10 van meest bestelde vegetarische maaltijden bij Deliveroo:

Royal Melt - Bright Kitchen | Vegan Burger Brothers - Amsterdam
Roti Vega Kip - De Kade - Rotterdam
Freddy's Nacho's - Vegetarisch - Freddy Fryday - Amsterdam
Pizza margherita - A Ora Pizza - Den Haag
Ultimate Mushroom Special - Jack Bean - Rotterdam
Matchacado Toast - Matcha Mafia - Amsterdam
Green Gyros (V) - Meat&Greek - Amsterdam
Margherita (V) -Very Italian Pizza IV - Breda
Biryani - 55 Bombay Street – Rotterdam
Kumpir-klassieker - King Kumpir – Utrecht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: