Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

9 maart 2020 | Thijs Jacobs
Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom deze campagneweek. Ook bracht Deliveroo in kaart welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland momenteel favoriet zijn.

Dat de groei van vegetarisch eten in ons land in opmars is, is ook duidelijk terug te zien in de cijfers van Deliveroo. In 2019 werden er namelijk in de week vóór de Week Zonder Vlees 99,5% meer vegetarische gerechten besteld dan in diezelfde week in 2018.

Vega piek

Dat de nationale campagneweek zijn vruchten afwerpt, is voor Deliveroo een feit. Het bedrijf ziet in die week een duidelijke piek in het aantal vegetarische bestellingen. In 2018 werden er in de Week Zonder Vlees 18% meer vegetarische gerechten besteld dan de week ervoor. In 2019 is dit percentage meer dan verdubbeld naar 37%. Het totale aantal vegetarische bestellingen in de Week Zonder Vlees onderging in 2019 zelfs een ruime verdubbeling (132%) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook in de week erna werkt het effect nog door en bestellen we meer vegetarische bezorgmaaltijden dan voor de campagneweek.

KFC Vegetarische Burger exclusief te bestellen bij Deliveroo 
Fastfoodketen KFC lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de Chickenless Chickenburger. Deze vegetarische burger, op basis van Quorn mycoproteïne, is vanaf 9 maart beschikbaar in alle KFC filialen en exclusief via Deliveroo te bestellen. Hiermee wil KFC ook de groeiende groep flexitariërs en vegetariërs welkom heten. Dit is volledig in lijn met de vegetarische trend die Deliveroo de afgelopen jaren ziet groeien. Het maaltijd platform wil op ieder moment van de dag voor iedereen een optie zijn. 

Vega favorieten

De Nederlandse top 10 van meest bestelde vegetarische maaltijden bij Deliveroo:

Royal Melt - Bright Kitchen | Vegan Burger Brothers - Amsterdam
Roti Vega Kip - De Kade - Rotterdam
Freddy's Nacho's - Vegetarisch - Freddy Fryday - Amsterdam
Pizza margherita - A Ora Pizza - Den Haag
Ultimate Mushroom Special - Jack Bean - Rotterdam
Matchacado Toast - Matcha Mafia - Amsterdam
Green Gyros (V) - Meat&Greek - Amsterdam
Margherita (V) -Very Italian Pizza IV - Breda
Biryani - 55 Bombay Street – Rotterdam
Kumpir-klassieker - King Kumpir – Utrecht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: