Veganist en carnivoor samen uit eten bij Nieuw Rotterdams Café

10 juli 2018 | David Bakker

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam geeft als een van de eerste ‘metropool restaurants’ vegan gerechten een prominente plek op de menukaart. De gerechten - bereid met alleen plantaardige ingrediënten - zijn in veel restaurants nog een ondergeschoven kindje of zelfs helemaal niet aanwezig. Zo niet bij NRC.

Hier staan vijf hoofdgerechten, een poké bowl en een aantal lunch-, voor- en nagerechten op de nieuwe menukaart die volledig vegan zijn. “Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar in hetzelfde restaurant eten,” vertelt eigenaar Herman Hell.

De net afgeronde ‘vegan trial’ bij NRC blijkt een groot succes. “Gasten eten steeds bewuster en zijn enthousiast over variatie op de kaart. Als je je eetwijze wilt veranderen is dat vaak lastig te combineren met uit-(eten) gaan. Dat is jammer en daar willen we graag iets aan doen.”

Viva Las Vegan

Onder de noemer ‘Viva Las Vegan’ promoot NRC de plantaardige gerechten de komende weken in de zaak en op het terras. ”Onze missie is om vegan maaltijden net zo gebruikelijk als de andere gerechten te maken. Vriendengroepen met vegans en vleeseters kunnen hier samen terecht.” Tijdens de lunch kunnen gasten kiezen voor ‘Smashed avocado’ op toast met chiliflakes, broccolikiemen en zeezout of een Thaise Groentecurry.

Voor het diner is er onder meer keuze uit een Portobello Burger met avocado, rode koolscheuten, komkommer en vegan harissamayonaise. Ook is er een tofu poké bowl en een Gado Gado met gemarineerde en gebakken tempeh, peultjes, spinazie, rijst en een pittige pindasaus. Ook voor de niet-bewuste-vegan meer dan het proberen waard. Nieuws Rotterdams Café: NRC Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is in 2012 getransformeerd naar één van de grootste horeca-hotspot van Rotterdam.

De zaak is opgedeeld in verschillende hoekjes, waardoor het pand perfect is voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie bars in het Grand Café. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: