Veganist en carnivoor samen uit eten bij Nieuw Rotterdams Café

10 juli 2018 | David Bakker

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam geeft als een van de eerste ‘metropool restaurants’ vegan gerechten een prominente plek op de menukaart. De gerechten - bereid met alleen plantaardige ingrediënten - zijn in veel restaurants nog een ondergeschoven kindje of zelfs helemaal niet aanwezig. Zo niet bij NRC.

Hier staan vijf hoofdgerechten, een poké bowl en een aantal lunch-, voor- en nagerechten op de nieuwe menukaart die volledig vegan zijn. “Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar in hetzelfde restaurant eten,” vertelt eigenaar Herman Hell.

De net afgeronde ‘vegan trial’ bij NRC blijkt een groot succes. “Gasten eten steeds bewuster en zijn enthousiast over variatie op de kaart. Als je je eetwijze wilt veranderen is dat vaak lastig te combineren met uit-(eten) gaan. Dat is jammer en daar willen we graag iets aan doen.”

Viva Las Vegan

Onder de noemer ‘Viva Las Vegan’ promoot NRC de plantaardige gerechten de komende weken in de zaak en op het terras. ”Onze missie is om vegan maaltijden net zo gebruikelijk als de andere gerechten te maken. Vriendengroepen met vegans en vleeseters kunnen hier samen terecht.” Tijdens de lunch kunnen gasten kiezen voor ‘Smashed avocado’ op toast met chiliflakes, broccolikiemen en zeezout of een Thaise Groentecurry.

Voor het diner is er onder meer keuze uit een Portobello Burger met avocado, rode koolscheuten, komkommer en vegan harissamayonaise. Ook is er een tofu poké bowl en een Gado Gado met gemarineerde en gebakken tempeh, peultjes, spinazie, rijst en een pittige pindasaus. Ook voor de niet-bewuste-vegan meer dan het proberen waard. Nieuws Rotterdams Café: NRC Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is in 2012 getransformeerd naar één van de grootste horeca-hotspot van Rotterdam.

De zaak is opgedeeld in verschillende hoekjes, waardoor het pand perfect is voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie bars in het Grand Café. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: