Veganist en carnivoor samen uit eten bij Nieuw Rotterdams Café

10 juli 2018 | David Bakker

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam geeft als een van de eerste ‘metropool restaurants’ vegan gerechten een prominente plek op de menukaart. De gerechten - bereid met alleen plantaardige ingrediënten - zijn in veel restaurants nog een ondergeschoven kindje of zelfs helemaal niet aanwezig. Zo niet bij NRC.

Hier staan vijf hoofdgerechten, een poké bowl en een aantal lunch-, voor- en nagerechten op de nieuwe menukaart die volledig vegan zijn. “Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar in hetzelfde restaurant eten,” vertelt eigenaar Herman Hell.

De net afgeronde ‘vegan trial’ bij NRC blijkt een groot succes. “Gasten eten steeds bewuster en zijn enthousiast over variatie op de kaart. Als je je eetwijze wilt veranderen is dat vaak lastig te combineren met uit-(eten) gaan. Dat is jammer en daar willen we graag iets aan doen.”

Viva Las Vegan

Onder de noemer ‘Viva Las Vegan’ promoot NRC de plantaardige gerechten de komende weken in de zaak en op het terras. ”Onze missie is om vegan maaltijden net zo gebruikelijk als de andere gerechten te maken. Vriendengroepen met vegans en vleeseters kunnen hier samen terecht.” Tijdens de lunch kunnen gasten kiezen voor ‘Smashed avocado’ op toast met chiliflakes, broccolikiemen en zeezout of een Thaise Groentecurry.

Voor het diner is er onder meer keuze uit een Portobello Burger met avocado, rode koolscheuten, komkommer en vegan harissamayonaise. Ook is er een tofu poké bowl en een Gado Gado met gemarineerde en gebakken tempeh, peultjes, spinazie, rijst en een pittige pindasaus. Ook voor de niet-bewuste-vegan meer dan het proberen waard. Nieuws Rotterdams Café: NRC Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is in 2012 getransformeerd naar één van de grootste horeca-hotspot van Rotterdam.

De zaak is opgedeeld in verschillende hoekjes, waardoor het pand perfect is voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie bars in het Grand Café. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: