Vanhorenbeeck vinoloog van het jaar

11 oktober 2012
Vanhorenbeeck vinoloog van het jaar

Dirk Vanhorenbeeck, formulemanager Wijn bij Deli XL, heeft de titel Vinoloog van het Jaar 2013 op zijn naam geschreven. De wedstrijd is een initiatief van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN).
De 17e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar heeft plaatsgevonden tijdens het Proefschrift Wijnconcours. In het Barbizon Palace Hotel kwamen acht vinologen bijeen voor de finaleproeverij.

*Lastige klus*
De organisatie had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld, die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste vinologen hadden dan ook echt een uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen. De inzet was de Prix Pommery: een geheel verzorgd weekend en bezoek/proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

*Waardevol*
Vanhorenbeeck: “Het was een zeer spannende finale, waarbij ik met een kleine voorsprong heb gewonnen. Deze prijs vind ik enorm waardevol, je staat te proeven tegenover de beste collega’s in het vak.”

*Laatste keer*
Dirk Vanhorenbeeck is bij Deli XL verantwoordelijk voor de inkoop van wijn en blijkt keer op keer één van de titelfavorieten. In de afgelopen negen jaar drong hij ieder jaar door tot de finaleronde. Eerder won hij de titel in 2008. “Vinoloog van het Jaar 2013 is voor mij een mooie afsluiter”, zo laat Dirk Vanhorenbeeck weten. “Dit is het laatste jaar dat ik meegedaan heb. Het blijft een erg mooie competitie, maar het is tijd voor opvolging. Volgend jaar hoop ik nieuw talent te zien en kom ik natuurlijk kijken.”

~Frank Lindner~

Overig nieuws