VANE Restaurant & Skybar opent met Casimir Evens en Tess Posthumus

3 juli 2017 | Thijs Jacobs

Het nieuwste fine dining restaurant met skybar in het centrum van Eindhoven gaat VANE Restaurant & Skybar heten. Gelegen op de bovenste twee etages van de Groene Toren en met een panoramisch uitzicht over de binnenstad, opent de culinaire hotspot in september haar deuren. De keuken wordt geleid door topkok en terugkerende Eindhovenaar Casimir Evens. De cocktails in de skybar komen uit de shaker van internationaal gerenommeerde bartender Tess Posthumus.

VANE Restaurant

VANE Restaurant & Skybar bevindt zich op de bovenste verdieping van de Groene Toren in Eindhoven die in totaal veertien verdiepingen telt. Daarmee is VANE het hoogst gelegen restaurant van Eindhoven. Topkok Casimir Evens, eerder werkzaam als Chef de Cuisine van De Pastorale in België, kookt er op hoge hoogte de sterren van de hemel en laat zich graag inspireren door ingrediënten en specerijen uit alle windstreken. Hiermee creëert hij de heerlijkste frisse en verfijnde gerechten. De windstreken uit de gerechten zijn ook terug te vinden in de naam van het restaurant. VANE is afgeleid van het Nederlands vertaalde woord windvaan, wat synoniem staat voor hoogte, windstreken, trots en een herkenningspunt van de omgeving.

“Om terug te zijn in Eindhoven en op deze unieke locatie dit restaurant neer te mogen zetten, is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf september de eerste gasten te kunnen verwelkomen", aldus Casimir Evens.

 

VANE Skybar

Op de veertiende verdieping ervaart men in de skybar en op het dakterras van VANE een kosmopolitisch uitzicht over de binnenstad van Eindhoven. Hier worden onder toeziend oog van Tess Posthumus, verkozen tot ’s werelds beste vrouwelijke bartender in 2015, de beste cocktails van Eindhoven gecomponeerd en geserveerd. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de trainingen van het barpersoneel op zich nemen.

“Om na Amsterdam ook in Eindhoven aan de slag te gaan, vind ik fantastisch. Hiermee krijgt Eindhoven echt een bar op hoog niveau waar we internationaal gezien trots op kunnen zijn!", vertelt Tess Posthumus enthousiast.

 

NH Collection in de Groene Toren

VANE Restaurant & Skybar is een onderdeel van het in de Groene Toren gevestigde nieuwe NH Collection Eindhoven Centre op Vestdijk 5 en maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder succesvol het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels.

Daarnaast is gastronomie een van de speerpunten van NH Collection. Nederland telt nu drie NH Collection hotels, alle drie gelegen in Amsterdam. In Eindhoven komt het eerste NH Collection hotel van Nederland buiten de hoofdstad en zal 132 kamers tellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: