VANE Restaurant & Skybar opent met Casimir Evens en Tess Posthumus

3 juli 2017 | Thijs Jacobs

Het nieuwste fine dining restaurant met skybar in het centrum van Eindhoven gaat VANE Restaurant & Skybar heten. Gelegen op de bovenste twee etages van de Groene Toren en met een panoramisch uitzicht over de binnenstad, opent de culinaire hotspot in september haar deuren. De keuken wordt geleid door topkok en terugkerende Eindhovenaar Casimir Evens. De cocktails in de skybar komen uit de shaker van internationaal gerenommeerde bartender Tess Posthumus.

VANE Restaurant

VANE Restaurant & Skybar bevindt zich op de bovenste verdieping van de Groene Toren in Eindhoven die in totaal veertien verdiepingen telt. Daarmee is VANE het hoogst gelegen restaurant van Eindhoven. Topkok Casimir Evens, eerder werkzaam als Chef de Cuisine van De Pastorale in België, kookt er op hoge hoogte de sterren van de hemel en laat zich graag inspireren door ingrediënten en specerijen uit alle windstreken. Hiermee creëert hij de heerlijkste frisse en verfijnde gerechten. De windstreken uit de gerechten zijn ook terug te vinden in de naam van het restaurant. VANE is afgeleid van het Nederlands vertaalde woord windvaan, wat synoniem staat voor hoogte, windstreken, trots en een herkenningspunt van de omgeving.

“Om terug te zijn in Eindhoven en op deze unieke locatie dit restaurant neer te mogen zetten, is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf september de eerste gasten te kunnen verwelkomen", aldus Casimir Evens.

 

VANE Skybar

Op de veertiende verdieping ervaart men in de skybar en op het dakterras van VANE een kosmopolitisch uitzicht over de binnenstad van Eindhoven. Hier worden onder toeziend oog van Tess Posthumus, verkozen tot ’s werelds beste vrouwelijke bartender in 2015, de beste cocktails van Eindhoven gecomponeerd en geserveerd. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de trainingen van het barpersoneel op zich nemen.

“Om na Amsterdam ook in Eindhoven aan de slag te gaan, vind ik fantastisch. Hiermee krijgt Eindhoven echt een bar op hoog niveau waar we internationaal gezien trots op kunnen zijn!", vertelt Tess Posthumus enthousiast.

 

NH Collection in de Groene Toren

VANE Restaurant & Skybar is een onderdeel van het in de Groene Toren gevestigde nieuwe NH Collection Eindhoven Centre op Vestdijk 5 en maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder succesvol het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels.

Daarnaast is gastronomie een van de speerpunten van NH Collection. Nederland telt nu drie NH Collection hotels, alle drie gelegen in Amsterdam. In Eindhoven komt het eerste NH Collection hotel van Nederland buiten de hoofdstad en zal 132 kamers tellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: