Van Hessen bestaat 100 jaar en is Hofleverancier

7 juni 2019 | redactie

Van Hessen, specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor de horeca, viert dit jaar een prachtig jubileum. Als bekroning op 100 jaar van Hessen is op 13 mei 2019 het Predicaat Hofleverancier door  Koning Willem Alexander toegekend.

Vervolgens heeft de (loco) commissaris van de Koning, Jeannette Baljeu, tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op 6 juni 2019, de oorkonde overhandigd en het officiële wapen onthuld.

Dit is heel bijzonder

Jeannette Baljeu: “Zuid-Holland is een provincie met een groot aantal ondernemers, maar bedrijven die een eeuw bestaan, dat zijn er niet zo veel. Dat is heel bijzonder! Met het uitreiken van het predicaat hofleverancier aan Van Hessen, treedt het bedrijf toe tot een heel select gezelschap. Dat is iets om trots op te zijn. Ik wens de organisatie nog vele succesvolle jaren toe.”

Het predicaat hofleverancier wordt niet zomaar toegekend. Het bedrijf moet een ontstaansgeschiedenis hebben die tenminste 100 jaar teruggaat. Voor het toekennen is het bovendien noodzakelijk dat er een jubileum gevierd wordt.

Ook schrijven de regels voor dat de onderneming en haar directie van onbesproken gedrag dienen te zijn. Verder lezen we in de regels dat het bedrijf een ‘zeer goede reputatie in de regio dient te hebben’. Kwaliteit, soliditeit en continuïteit spelen hierbij een belangrijke rol.

De aanvraag begon bij de Gemeente te Ridderkerk, met een rechtstreeks verzoek aan de Burgemeester. Die speelde het vervolgens door aan de Commissaris van de Koning, waarna het op het werkbureau in Paleis Huis ten Bosch belandt. De procedure valt geheel buiten de jurisdictie van het kabinet, het is Koning Willlem Alexander die de beslissing neemt. Net als bij een koninklijk lintje wordt de case eerst onder een vergrootglas gelegd. Politie, gemeente, Kamer van Koophandel en de arbeidsinspectie komen eraan te pas om de bedrijfsvoering door te lichten. Het Predicaat Hofleverancier is een wapenschild dat nu vol trots in het kantoor van Van Hessen hangt. Een mooi visitekaartje!

Nog succesvoller

Op de openingsfoto zie je hoe het wapenschild is door directeur/eigenaar Ronnie Hinrichs opgedragen aan de voormalig directeur/eigenaar Ruud Clements. Ruud: “Deze mijlpaal hebben we gezamenlijk weten te bereiken. Ik heb bewondering voor het hele Van Hessen team: collega’s, klanten, leveranciers en partners. Daarom wil ik iedereen bij deze graag bedanken. Het is een prestatie van formaat. De afgelopen 30 jaar waren er tegenslagen, maar ook vele prachtige momenten. Ik ben ervan overtuigd dat Ronnie het bedrijf de komende jaren nog succesvoller zal maken.”

Na de uitreiking door Jeannette Baljeu gaven Ewout Hoogendoorn en Ronald Huiskamp interessante presentaties. Daarna was er tijd voor een gezellige borrel.

Over Van Hessen:

Van Hessen zorgt voor betrouwbare automatiseringssystemen die uw hotel of restaurant succesvol maken. Ze staan bekend als innovatieve automatiseringspartner met een uitgebreid portfolio van kassa’s tot PMS-oplossingen. De supportafdeling is 24/7 bemand en de circa 100 medewerkers in de Benelux en West Afrika zorgen er graag voor dat hotels en restaurants succesvol kunnen zijn. Niet voor niets is Van Hessen al 100 jaar een graag geziene gast in de horeca.
Voor meer informatie over Van Hessen; www.vanhessen.nl

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: