Van Hessen bestaat 100 jaar en is Hofleverancier

7 juni 2019 | redactie

Van Hessen, specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor de horeca, viert dit jaar een prachtig jubileum. Als bekroning op 100 jaar van Hessen is op 13 mei 2019 het Predicaat Hofleverancier door  Koning Willem Alexander toegekend.

Vervolgens heeft de (loco) commissaris van de Koning, Jeannette Baljeu, tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op 6 juni 2019, de oorkonde overhandigd en het officiële wapen onthuld.

Dit is heel bijzonder

Jeannette Baljeu: “Zuid-Holland is een provincie met een groot aantal ondernemers, maar bedrijven die een eeuw bestaan, dat zijn er niet zo veel. Dat is heel bijzonder! Met het uitreiken van het predicaat hofleverancier aan Van Hessen, treedt het bedrijf toe tot een heel select gezelschap. Dat is iets om trots op te zijn. Ik wens de organisatie nog vele succesvolle jaren toe.”

Het predicaat hofleverancier wordt niet zomaar toegekend. Het bedrijf moet een ontstaansgeschiedenis hebben die tenminste 100 jaar teruggaat. Voor het toekennen is het bovendien noodzakelijk dat er een jubileum gevierd wordt.

Ook schrijven de regels voor dat de onderneming en haar directie van onbesproken gedrag dienen te zijn. Verder lezen we in de regels dat het bedrijf een ‘zeer goede reputatie in de regio dient te hebben’. Kwaliteit, soliditeit en continuïteit spelen hierbij een belangrijke rol.

De aanvraag begon bij de Gemeente te Ridderkerk, met een rechtstreeks verzoek aan de Burgemeester. Die speelde het vervolgens door aan de Commissaris van de Koning, waarna het op het werkbureau in Paleis Huis ten Bosch belandt. De procedure valt geheel buiten de jurisdictie van het kabinet, het is Koning Willlem Alexander die de beslissing neemt. Net als bij een koninklijk lintje wordt de case eerst onder een vergrootglas gelegd. Politie, gemeente, Kamer van Koophandel en de arbeidsinspectie komen eraan te pas om de bedrijfsvoering door te lichten. Het Predicaat Hofleverancier is een wapenschild dat nu vol trots in het kantoor van Van Hessen hangt. Een mooi visitekaartje!

Nog succesvoller

Op de openingsfoto zie je hoe het wapenschild is door directeur/eigenaar Ronnie Hinrichs opgedragen aan de voormalig directeur/eigenaar Ruud Clements. Ruud: “Deze mijlpaal hebben we gezamenlijk weten te bereiken. Ik heb bewondering voor het hele Van Hessen team: collega’s, klanten, leveranciers en partners. Daarom wil ik iedereen bij deze graag bedanken. Het is een prestatie van formaat. De afgelopen 30 jaar waren er tegenslagen, maar ook vele prachtige momenten. Ik ben ervan overtuigd dat Ronnie het bedrijf de komende jaren nog succesvoller zal maken.”

Na de uitreiking door Jeannette Baljeu gaven Ewout Hoogendoorn en Ronald Huiskamp interessante presentaties. Daarna was er tijd voor een gezellige borrel.

Over Van Hessen:

Van Hessen zorgt voor betrouwbare automatiseringssystemen die uw hotel of restaurant succesvol maken. Ze staan bekend als innovatieve automatiseringspartner met een uitgebreid portfolio van kassa’s tot PMS-oplossingen. De supportafdeling is 24/7 bemand en de circa 100 medewerkers in de Benelux en West Afrika zorgen er graag voor dat hotels en restaurants succesvol kunnen zijn. Niet voor niets is Van Hessen al 100 jaar een graag geziene gast in de horeca.
Voor meer informatie over Van Hessen; www.vanhessen.nl

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: