Van Hessen bestaat 100 jaar en is Hofleverancier

7 juni 2019 | redactie

Van Hessen, specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor de horeca, viert dit jaar een prachtig jubileum. Als bekroning op 100 jaar van Hessen is op 13 mei 2019 het Predicaat Hofleverancier door  Koning Willem Alexander toegekend.

Vervolgens heeft de (loco) commissaris van de Koning, Jeannette Baljeu, tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op 6 juni 2019, de oorkonde overhandigd en het officiële wapen onthuld.

Dit is heel bijzonder

Jeannette Baljeu: “Zuid-Holland is een provincie met een groot aantal ondernemers, maar bedrijven die een eeuw bestaan, dat zijn er niet zo veel. Dat is heel bijzonder! Met het uitreiken van het predicaat hofleverancier aan Van Hessen, treedt het bedrijf toe tot een heel select gezelschap. Dat is iets om trots op te zijn. Ik wens de organisatie nog vele succesvolle jaren toe.”

Het predicaat hofleverancier wordt niet zomaar toegekend. Het bedrijf moet een ontstaansgeschiedenis hebben die tenminste 100 jaar teruggaat. Voor het toekennen is het bovendien noodzakelijk dat er een jubileum gevierd wordt.

Ook schrijven de regels voor dat de onderneming en haar directie van onbesproken gedrag dienen te zijn. Verder lezen we in de regels dat het bedrijf een ‘zeer goede reputatie in de regio dient te hebben’. Kwaliteit, soliditeit en continuïteit spelen hierbij een belangrijke rol.

De aanvraag begon bij de Gemeente te Ridderkerk, met een rechtstreeks verzoek aan de Burgemeester. Die speelde het vervolgens door aan de Commissaris van de Koning, waarna het op het werkbureau in Paleis Huis ten Bosch belandt. De procedure valt geheel buiten de jurisdictie van het kabinet, het is Koning Willlem Alexander die de beslissing neemt. Net als bij een koninklijk lintje wordt de case eerst onder een vergrootglas gelegd. Politie, gemeente, Kamer van Koophandel en de arbeidsinspectie komen eraan te pas om de bedrijfsvoering door te lichten. Het Predicaat Hofleverancier is een wapenschild dat nu vol trots in het kantoor van Van Hessen hangt. Een mooi visitekaartje!

Nog succesvoller

Op de openingsfoto zie je hoe het wapenschild is door directeur/eigenaar Ronnie Hinrichs opgedragen aan de voormalig directeur/eigenaar Ruud Clements. Ruud: “Deze mijlpaal hebben we gezamenlijk weten te bereiken. Ik heb bewondering voor het hele Van Hessen team: collega’s, klanten, leveranciers en partners. Daarom wil ik iedereen bij deze graag bedanken. Het is een prestatie van formaat. De afgelopen 30 jaar waren er tegenslagen, maar ook vele prachtige momenten. Ik ben ervan overtuigd dat Ronnie het bedrijf de komende jaren nog succesvoller zal maken.”

Na de uitreiking door Jeannette Baljeu gaven Ewout Hoogendoorn en Ronald Huiskamp interessante presentaties. Daarna was er tijd voor een gezellige borrel.

Over Van Hessen:

Van Hessen zorgt voor betrouwbare automatiseringssystemen die uw hotel of restaurant succesvol maken. Ze staan bekend als innovatieve automatiseringspartner met een uitgebreid portfolio van kassa’s tot PMS-oplossingen. De supportafdeling is 24/7 bemand en de circa 100 medewerkers in de Benelux en West Afrika zorgen er graag voor dat hotels en restaurants succesvol kunnen zijn. Niet voor niets is Van Hessen al 100 jaar een graag geziene gast in de horeca.
Voor meer informatie over Van Hessen; www.vanhessen.nl

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: