Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

26 maart 2015 |
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport<

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op
die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van Hilton The Hague waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.
Spraakmakend F&B-concept
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: "Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart."

Restaurantformule voor de wereldreiziger
Edwin van den Heijkant verheugt zich erop in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. "Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken."

Over Edwin van den Heijkant
Edwin van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle (1 Michelinster) in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998 terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis (1 Michelinster) in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg (1 Michelinster) in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok met een klassiek Frans geïnspireerde kookstijl, toegewijd aan verse, seizoensgebonden producten. Hij vervulde de functie van chef-kok van 2004 tot en met 2009, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

Meer lezen over Hilton Schiphol Airport? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: