Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Horecavoorzieningen Gelderland als beste beoordeeld

Wie tijdens de vakantie wil genieten van een hapje en drankje kan het beste een bezoek brengen aan de provincie Gelderland. De Nederlandse vakantieganger waardeert de horecavoorzieningen (aanbod en kwaliteit) in Gelderland namelijk als beste van Nederland, met een 7.64. Noord-Brabant volgt op gepaste afstand met een 7.36, en ook Friesland (7.33) doet het met een derde plek helemaal niet slecht.

De Nederlandse vakantieganger waardeert de horeca in Flevoland het minst, met een 6.11. Ook Groningen (6.25) en Zuid-Holland (6.27) scoren ver onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van provincies met de beste (tot de slechtste) horecavoorzieningen:

Gelderland: 7.64

Noord-Brabant: 7.36

Friesland: 7.33

Limburg: 7.24

Drenthe: 7.21

Utrecht: 7.20

Overijssel: 7.06

Noord-Holland: 6.97

Zeeland: 6.71

Zuid-Holland: 6.27

Groningen: 6.25

Flevoland: 6.11

Gelderland ook meest gastvrije provincie

Mede dankzij de goede waardering voor de horecavoorzieningen is de provincie Gelderland bovenaan geëindigd als meest gastvrije provincie. Naast de horecavoorzieningen werden andere vakantie-ervaringen onderzocht, zoals de vriendelijkheid van de inwoners en de natuur en dorpen in de omgeving.

Na Gelderland vinden we Noord-Brabant en Limburg terug als nummer twee en drie in ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’.


Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: