V-label voor Veggieburger McDonalds

25 april 2017 | Roy Spijker

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. McDonald’s is blij met deze erkenning voor de Veggieburger, die sinds december 2016 in bijna al haar restaurants op de menukaart staat.

Het V-Label wordt door de Vegetariërsbond toegekend namens de European Vegetarian Union. Het is bij producten met het V-keurmerk niet meer nodig om te checken of producten volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten en/of hulpstoffen; producten zijn gegarandeerd vegetarisch. De Vegetariërsbond beheert en controleert dit keurmerk in Nederland. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond, is blij met de toekenning van het V-label aan de Veggieburger van McDonald’s; ‘in nauwe samenwerking met McDonald’s Nederland hebben wij deze vegetarische burger kunnen controleren op mogelijke dierlijke ingrediënten of hulpstoffen. Wij hebben deze niet geconstateerd en kennen dus graag het belangrijke V-keurmerk toe aan dit product. Ik heb het bereidingsproces zelf gezien en gekeurd. Gasten van McDonald’s kunnen hiermee volledig vertrouwen op het vegetarische karakter van de Veggieburger’.

Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland is blij met de toekenning van het V-label voor de Veggieburger. ‘Al vele jaren presenteren wij onze vegetarische burger aan onze gasten in Nederland en inmiddels kent dit product veel liefhebbers die even geen vlees willen eten. We zijn blij dat de Vegetariërsbond de kwaliteit van de Veggieburger onderstreept door het toekennen van het V-label’. De Veggieburger – die in z’n geheel bestaat uit wortel, rode paprika, groene erwten, groene bonen, aardappel, ui, verse sla, tomaat en plantaardige saus op een sesambroodje – wordt op dit moment in ruim 200 restaurants in Nederland verkocht. ‘De Veggieburger wordt gefrituurd in een aparte pan in 100% plantaardige olie. Bijna alle restaurants in Nederland hebben ruimte voor deze aparte frituurpan op enkele na. Het is onze ambitie om de Veggieburger in alle restaurants te gaan verkopen’, aldus Eunice Koekkoek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: