Update: Bocuse d'Or

29 mei 2015 |
Update: Bocuse d'Or<

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid
van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van gesprek.

Foto: Jan Smink deed in januari namens Nederland mee aan de wereldfinale in Lyon. Hij werd negende.

Voorronde
Op maandag 15 juni vindt bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen de voorronde van de Bocuse d'Or plaats. Fenny: "In totaal hebben nu 8 jonge chefs zich aangemeld om mee te doen. Eén van hen is Kees Visser van restaurant Bij Kees uit Zierikzee. Ook "Marco van der Wijngaard":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/marco-van-der-wijngaard-beste-leerling-kok-18500/, die eerder met de Nederlandse delegatie meeging naar Lyon en daar de lunch verzorgde in het Holland Culinary House, is één van de kandidaten. Uit deze voorronde gaan er twee deelnemers door naar de Nederlandse finale."
Nederlandse finale
Fenny: "De Nederlandse finale gaan we dit jaar op een nieuwe manier neerzetten. Samen met Gastvrij Rotterdam gaan we iets heel moois presenteren. We werken met verschillende Rotterdamse partners samen om er tijdens en rond de wedstrijd een breed gastronomisch evenement van te maken. Tijdens de finale koken 5 chefs in de wedstrijdkeukens, die worden ingericht door onze partner Bakker Vakkeuken uit het Friese Berlikum. De opdracht bestaat uit het maken van een vlees (kalf) en een vis (vermoedelijk schol) gerecht. Deze opdracht maken we binnenkort bekend. Net als bij de wereldfinale in Lyon hebben de chefs 5,5 uur om de gerechten te bereiden." Het wedstrijdterrein wordt volgens Fenny een soort 'Lyon in het klein'. "We willen er echt iets moois van maken. Zo komt er een heuse wedstrijdarena met een kleine tribune, is er een VIP-deck voor onze partners en hebben we ook een business lounge. Ook voor de opening van Gastvrij Rotterdam, de presentatoren bij de wedstrijd en een aansluitend avondprogramma, hebben we ideeën."
Europese finale 2018 in Nederland
Tussen alle hectiek rondom de voorronde en de Nederlandse finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam door, is het bestuur van de Bocuse d'Or druk met het bekijken van de mogelijkheden om de Europese finale in 2018 tijdens Gastvrij Rotterdam te kunnen organiseren. Fenny: "We hebben contact gehad met de Zweden die de Europese finale in 2014 in Stockholm verzorgden. Hier hebben we veel van geleerd, vooral dat we de wedstrijd kunnen gebruiken om Gastvrij Rotterdam, de stad Rotterdam en natuurlijk de hele Nederlandse horeca (nog) meer op de kaart te zetten. Ook voor onze export zou een Europese finale geweldig zijn."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: