Update: Bocuse d'Or

29 mei 2015 |
Update: Bocuse d'Or<

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid
van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van gesprek.

Foto: Jan Smink deed in januari namens Nederland mee aan de wereldfinale in Lyon. Hij werd negende.

Voorronde
Op maandag 15 juni vindt bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen de voorronde van de Bocuse d'Or plaats. Fenny: "In totaal hebben nu 8 jonge chefs zich aangemeld om mee te doen. Eén van hen is Kees Visser van restaurant Bij Kees uit Zierikzee. Ook "Marco van der Wijngaard":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/marco-van-der-wijngaard-beste-leerling-kok-18500/, die eerder met de Nederlandse delegatie meeging naar Lyon en daar de lunch verzorgde in het Holland Culinary House, is één van de kandidaten. Uit deze voorronde gaan er twee deelnemers door naar de Nederlandse finale."
Nederlandse finale
Fenny: "De Nederlandse finale gaan we dit jaar op een nieuwe manier neerzetten. Samen met Gastvrij Rotterdam gaan we iets heel moois presenteren. We werken met verschillende Rotterdamse partners samen om er tijdens en rond de wedstrijd een breed gastronomisch evenement van te maken. Tijdens de finale koken 5 chefs in de wedstrijdkeukens, die worden ingericht door onze partner Bakker Vakkeuken uit het Friese Berlikum. De opdracht bestaat uit het maken van een vlees (kalf) en een vis (vermoedelijk schol) gerecht. Deze opdracht maken we binnenkort bekend. Net als bij de wereldfinale in Lyon hebben de chefs 5,5 uur om de gerechten te bereiden." Het wedstrijdterrein wordt volgens Fenny een soort 'Lyon in het klein'. "We willen er echt iets moois van maken. Zo komt er een heuse wedstrijdarena met een kleine tribune, is er een VIP-deck voor onze partners en hebben we ook een business lounge. Ook voor de opening van Gastvrij Rotterdam, de presentatoren bij de wedstrijd en een aansluitend avondprogramma, hebben we ideeën."
Europese finale 2018 in Nederland
Tussen alle hectiek rondom de voorronde en de Nederlandse finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam door, is het bestuur van de Bocuse d'Or druk met het bekijken van de mogelijkheden om de Europese finale in 2018 tijdens Gastvrij Rotterdam te kunnen organiseren. Fenny: "We hebben contact gehad met de Zweden die de Europese finale in 2014 in Stockholm verzorgden. Hier hebben we veel van geleerd, vooral dat we de wedstrijd kunnen gebruiken om Gastvrij Rotterdam, de stad Rotterdam en natuurlijk de hele Nederlandse horeca (nog) meer op de kaart te zetten. Ook voor onze export zou een Europese finale geweldig zijn."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: