Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bühner, die samen de handen ineen slaan tijdens een 8-gangen ‘Quatre Mains’ diner op zondag 17 september.

Bekroond met de ‘Best of Award of Excellence 2017’ door het gerenommeerde WineSpectator voor haar unieke presentatie en bovenal bijzondere wijnselectie, Bord’Eau is de perfecte locatie voor dit memorabele evenement. 

Pure smaken

Bühner’s vakmanschap heeft alles te maken met de avant-garde, driedimensionale aromatische keuken waarbij de eerste dimensie draait om de pure smaken van het ingrediënt. De tweede dimensie gaat over het bereiden van zijn gerechten. Met zijn motto ‘take your foot off the gas’ refereert hij naar de tijd die hij gebruikt om zijn gerechten te bereiden, maar ook de temperatuur. Zijn derde dimensie betreft de uitgebreide keuken waar hij dagelijks mee werkt.  Samen met de kookstijl van Richard van Oostenbrugge, die de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht laat komen, zorgen zij voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

 

Over Thomas Bühner

Thomas Bühner leerde de fijne kneepjes van het vak op de Schweizer Haus in Paderborn en werkte daarna bij Düsseldorf Hilton onder toeziend oog van Günter Scherrer, het Landhaus Scherrer in Hamburg, het Grand Cru Restaurant in Lippstadt, het Restaurant Jörg Müller en bij Harald Wohlfahrt’s Schwarzwaldstube. Hier leerde hij het belang van discipline en werd hij geïnspireerd door de down-to-earth houding en de menselijkheid dat Wohlfahrt liet zien naar zijn werknemers.

In 1991 werd hij Chef bij La Table Restaurant in Dortmund waar hij 5 jaar later werd bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1998. In 2001 werd hij bekroond door Gault&Millau als ‘Rising Star of the Year’ en 5 jaar later werd hij uitgeroepen als ‘Chef of the Year’. Sinds 2006 is hij eigenaar van Restaurant La Vie in Osnabrück. In 2009 ontving hij de accolade voor Relais & Chateaux ‘Grand Chef’ en het lidmaatschap van ‘Les Grandes Tables du Monde’ werd toegekend begin 2010. In 2012 werd Thomas Bühner bekroond met zijn derde Michelinster.

Over Richard van Oostenbrugge

Van Oostenbrugge heeft het vak geleerd in Zwitserland waar hij jaren onder verschillende topchefs zich het koken op hoog niveau eigen heeft gemaakt. Van Oostenbrugge is sinds 2010 Executive Chef van hotel De L’Europe waar hij de keukens van alle restaurants en bars overziet: het met twee Michelinsterren bekroonde Bord’Eau Restaurant Gastronomique, de Europese brasserie met een internationale twist Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras, de authentieke gentlemen’s pub vernoemd naar ’s werelds bekende bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken Freddy’s Bar en de luxe lobby lounge de Promenade.

In 2012 werd Van Oostenbrugge bekroond met zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 2013. In 2014 ontving hij de award voor ‘Best Chef of the Year’ door Gault&Millau. Naast de positieve feedback van de Nederlandse critici, heeft Van Oostenbrugge Bord’Eau Restaurant Gastronomique internationaal op de kaart laten zetten door deel te nemen aan het bekende internationale culinaire programma van KLM, waar hij een maand lang als World Business Class Chef de gerechten heeft bereid op alle internationale vluchten vanaf Schiphol. In september 2015 heeft hij deelgenomen aan het Europese programma van Hangar-7 in Salzburg.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: