Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf is geopend

2 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf is geopend

Afgelopen week opende Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf haar deuren. Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook ‘Japanese soul food’ op steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam. Umaimon Amsterdam is de nieuwe hotspot voor de ware liefhebbers van kip ramen noedels.

Noedel klimaatkast


Umaimon Amsterdam serveert authentieke Sapporo noedels die uit Japan worden geïmporteerd. Gedurende drie dagen worden ze gerijpt in een speciale noedel klimaatkast naar 18 graden. Hierna worden ze zorgvuldig ‘los gemasseerd’ en met precisie gekookt zodat ze precies de juiste elastische bite behouden. De Sapporo noedels worden geserveerd in een geconcentreerde kippenbouillon die 24 uur heeft getrokken en voorzien van verschillende toppings. Op de menukaart staan 12 verschillende kip ramen noedels. Tevens zijn er twee vegetarische ramen noedels op basis van miso soep en een diverse selectie aan Japanse side dishes.
 

Japanse kunst


Het interieur heeft Japanse invloeden met houten latwerk en opengewerkte lampenkappen. Een sfeervolle zaak met een goed zicht op de keuken waar de ramen noedels worden bereid. Echte eyecatchers zijn de grafische kunstwerken, gemaakt door de Japanse designer Takumi Ogata. Dat Takumi ‘ambachtsman’ in het Japans betekent, kan geen toeval zijn.

De ramen noedelbar Takumi werd in 2007 gelanceerd door de Japanse chef Saeki. Hij is een enorme liefhebber van Sapporo noedels uit Japan die hij serveert met een smaakvolle Tonkotsubouillon en varkensvlees. Al snel wordt ramen zeer populair als ‘Japanese soul food’ en er volgden meer Takumi restaurants in München, Berlijn, Frankfurt en Rotterdam, onder leiding van de Japanse chef Okada. In 2011 wordt het concept uitgebreid met Umaimon waarbij de Sapporo noedels worden geserveerd in een kippenbouillon met kip. En nu is ook Amsterdam een Umaimon vestiging rijker waar heerlijke kip ramen noedels geslurpt kunnen worden.

 

Foto: Joyce Goverde

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: