Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

28 januari 2015 |
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale<

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste
resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf werd een plek bij de eerste tien als doelstelling gepresenteerd; de doelstelling is dus ruimschoots behaald.

Op de video zie je chef Jan Smink, die feestelijk wordt onthaald in het Holland Culinary House, direct na de wereldfinale


Unieke prestatie
Vlak voor de wereldfinale in Lyon raakte commis Lars Aukema gewond aan zijn hand en moest hij in het gips. Rogier Peeters, leerling-kok bij de Librije, heeft hem in Lyon vervangen. En met succes! Al met al een prestatie van wereldformaat. De wedstrijd is extra moeilijk, aangezien er gisteren pas bekend werd gemaakt met welke groente het team moest werken als garnering van het visgerecht. Tijdens de slopende finale moesten de deelnemers met parelhoen en beekforel twee sublieme gerechten bereiden, waarmee de twaalfkoppige jury overtuigd moest worden. In de jury hebben grote twee- en driesterrenchefs zitting. Voor Nederland is Jonnie Boer aanwezig. Nederland presenteerde een geraamte van parelhoen als showstuk bij het vleesgerecht, wat op zich een al even gewaagde als succesvolle keuze was. Gevoel voor show mag Smink niet ontzegd worden.

Scandinavisch podium
Het team van Noorwegen werd eerste en was vooraf al als grote kanshebber getipt. Op de tweede plek vinden we de Verenigde Staten terug (een culinair topland in opkomst!) en de derde plek wordt bezet door Zweden. Zoals verwacht een top drie met een Scandinavisch tintje.

In tranen
Na de bekendmaking was Jan Smink in tranen. Dit resultaat is een kroon op de geleverde arbeid en een unieke prestatie; zeer zeker met de op zijn minst aparte voorbereiding in het achterhoofd. Gefeliciteerd!

De definitieve ranking:


Unieke ervaring
Deze wedstrijd is het hoogst haalbare internationale podium voor iedere chef. Om je zenuwen gedurende vijf uur en vijfendertig minuten in bedwang te houden tijdens het bereiden van de gerechten en met het gejoel van een uitzinnige menigte op de achtergrond, is een prestatie op zich. Het Nederlandse team heeft zich formidabel voorbereid en wist zich gesteund door fantastische sponsoren, waaronder de Makro. De wedstrijd wordt iedere twee jaar gehouden.

Meer info volgt! In de komende uitgave van De RestaurantKrant brengen we een volledig sfeerverslag en lees je meer over de wedstrijd en de voorbereiding. Onze redactrice Christel Tuin heeft de finale bijgewoond en zal uitvoerig berichten over de sfeer, de tranen, de gerechten, de voorbereiding en de natuurlijk de emoties die deze wedstrijd kenmerken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: