Tweede Loetje geopend in Rotterdam

7 maart 2019 | Yonne van Geene

Vandaag opent biefstukrestaurant Loetje een tweede filiaal in Rotterdam. Loetje Rotterdam Centrum is gevestigd aan de Binnenrotte, vlakbij station Blaak. De reden om een tweede filiaal te openen in Rotterdam heeft te maken met de enorme vraag. Gemiddeld wordt Loetje Kop van Zuid 1.500 keer per week gebeld met de vraag of er nog plek is. 

Twee jaar geleden opende het eerste Rotterdamse Loetje filiaal haar deuren. Vanaf dag één was Loetje Kop van Zuid een groot succes. De belangstelling vanuit de gast werd in de loop van de tijd steeds groter, waardoor het bedrijf op zoek is gegaan naar een tweede locatie in de stad aan de Maas. Die locatie werd gevonden aan de Binnenrotte 192 in het voormalige KPN gebouw uit 1947. Een deel van het pand is getransformeerd tot een prachtig restaurant.

De sfeer in het interieur is warm, gezellig en helemaal van nu. Voor het restaurant ligt een terras met zicht op de indrukwekkende Markthal en op de Rotterdamse centrummarkt die wekelijks op dinsdag en zaterdag voor de deur wordt gehouden.

Aansturing

Jesper van Kempen en Steffany Schoemaker, nu filiaalmanager en assistent filiaalmanager bij Loetje Kop van Zuid, gaan het filiaal aansturen. Zichtbaar trots vertelt Van Kempen: “Ik heb heel veel zin om te starten in dit schitterende tweede Rotterdamse filiaal. Het nieuwe team is al ingewerkt in ons filiaal op de Kop van Zuid. Zij staan ook te trappelen om te beginnen.” Van Kempen vervolgt: “Ook hier kan iedereen genieten van de lekkerste biefstuk. Of van één van de andere gerechten op de gevarieerde kaart. Er is voor iedereen volop keus, zowel voor lunch als voor diner.”

“Nieuw in dit filiaal is dat de gast niet hoeft te reserveren.” aldus Van Kempen, “We zitten hier op zo’n drukke locatie, midden in de stad, we verwachten dat de gast hier makkelijker binnenwandelt zonder eerst een reservering te willen maken.” Overigens geldt bij alle Loetje filialen dat je altijd zonder reservering terecht kunt. Iedereen komt altijd aan tafel bij Loetje.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: