Tweede Loetje geopend in Rotterdam

7 maart 2019 | Yonne van Geene

Vandaag opent biefstukrestaurant Loetje een tweede filiaal in Rotterdam. Loetje Rotterdam Centrum is gevestigd aan de Binnenrotte, vlakbij station Blaak. De reden om een tweede filiaal te openen in Rotterdam heeft te maken met de enorme vraag. Gemiddeld wordt Loetje Kop van Zuid 1.500 keer per week gebeld met de vraag of er nog plek is. 

Twee jaar geleden opende het eerste Rotterdamse Loetje filiaal haar deuren. Vanaf dag één was Loetje Kop van Zuid een groot succes. De belangstelling vanuit de gast werd in de loop van de tijd steeds groter, waardoor het bedrijf op zoek is gegaan naar een tweede locatie in de stad aan de Maas. Die locatie werd gevonden aan de Binnenrotte 192 in het voormalige KPN gebouw uit 1947. Een deel van het pand is getransformeerd tot een prachtig restaurant.

De sfeer in het interieur is warm, gezellig en helemaal van nu. Voor het restaurant ligt een terras met zicht op de indrukwekkende Markthal en op de Rotterdamse centrummarkt die wekelijks op dinsdag en zaterdag voor de deur wordt gehouden.

Aansturing

Jesper van Kempen en Steffany Schoemaker, nu filiaalmanager en assistent filiaalmanager bij Loetje Kop van Zuid, gaan het filiaal aansturen. Zichtbaar trots vertelt Van Kempen: “Ik heb heel veel zin om te starten in dit schitterende tweede Rotterdamse filiaal. Het nieuwe team is al ingewerkt in ons filiaal op de Kop van Zuid. Zij staan ook te trappelen om te beginnen.” Van Kempen vervolgt: “Ook hier kan iedereen genieten van de lekkerste biefstuk. Of van één van de andere gerechten op de gevarieerde kaart. Er is voor iedereen volop keus, zowel voor lunch als voor diner.”

“Nieuw in dit filiaal is dat de gast niet hoeft te reserveren.” aldus Van Kempen, “We zitten hier op zo’n drukke locatie, midden in de stad, we verwachten dat de gast hier makkelijker binnenwandelt zonder eerst een reservering te willen maken.” Overigens geldt bij alle Loetje filialen dat je altijd zonder reservering terecht kunt. Iedereen komt altijd aan tafel bij Loetje.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: