Tweede editie Glazen Restaurant

9 december 2013
Tweede editie Glazen Restaurant

Couverts en Mise en Place presenteren de tweede editie van het Glazen Restaurant van Nederland. Van 17 tot en met 23 december opent het restaurant haar deuren op de Lange Pijp in
Leeuwarden. Het doel? Zo veel mogelijk geldelijke steun binnen te krijgen om kinderen te helpen die jaarlijks onnodig dreigen te sterven aan (de gevolgen van) diarree.

*Culinaire middelpunt*
Om de 3FM Serious Request actie te steunen wordt Leeuwarden in de week van het Glazen Huis ook het culinaire middelpunt Nederland. In het Glazen Restaurant zullen veertien verschillende chefs van Friese toprestaurants een week lang koken voor het goede doel. Elke dag een lunch en diner op voor 50-70 personen. Iedereen kan aanschuiven en genieten van culinaire hoogstandjes en echte Friese gastvrijheid.

*Tegenstelling*
De initiatiefnemers Matthijs Pet (Couverts) en David Leijstra (Mise en Place) van Glazen Restaurant over de actie: "Terwijl de 3FM DJ’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg in het Glazen Huis hun eten laten staan, wordt om de hoek in het Glazen Restaurant geluncht en gedineerd op topniveau. Met deze tegenstelling laten we de ongelijkheid in de wereld letterlijk zien. Let’s ‘eat’ to clean this shit up!"

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws