Tweede editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen

9 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de tweede editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’. Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie. 

Programma
Het programma is opgebouwd rondom de lokale voedselcultuur en natuureducatie, en Food-y-Fort is bij uitstek een happening voor jong en oud en natuurliefhebbers.

Zaterdag 20 augustus
Op de zaterdag kunnen bezoekers genieten van een cultuur-historische ambiance, proeven van lokale producten op de boerenmarkt, zich tegoed doen aan hapjes en drankjes geserveerd door 15 rollende keukens, een Hippie Chic Markt, er zijn verschillende activiteiten voor iedereen met verschillende workshops, film en educatieve presentaties, wandelroutes, een kinderboerderij, huifkartochten, rondleidingen op het fort door Staatsbosbeheer, een fortontbijt tijdens het ochtendgloren, een boeren fortlunch en een bijzonder diner verzorgd door Tantes Maal en muzikaal omrand door RASA.

Zondag 21 augustus
De zondag is met name gericht op kinderen, met spelletjes, de kinderboerderij, natuureducatie door Utrecht Natuurlijk, een dag van vooral veel ontdekken en doen. Kunst, (bijen)theater, live muziek (o.a. Clean Pete) en ontspanning voor lichaam en geest (yoga en massages) zullen vaste onderdelen vormen in het programma van beide festivaldagen.

Praktische informatie
De toegang aan de poort voor volwassen is € 5,- en € 2,- voor kinderen, € 4,- en € 1,- in de online voorverkoop. Toegangskaarten zijn geldig voor beide dagen. Het festival start zaterdag 20 augustus om 12:00 uur en eindigt bij zonsondergang, rond 22:00. Op zondag 21 augustus gaat de poort open om 12:00 uur en sluit het festival om 20:00 uur.

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale natuur, cultuur en boerenproducten uit de Krommerijnstreek en de Betuwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: