Twee SVH Meesterkoks in één restaurant

28 mei 2013 |
Twee SVH Meesterkoks in Ă©Ă©n restaurant<

Niels van den Berg van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos is geĂŻnaugureerd als SVH Meesterkok. Niels heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Met het behalen van de Meestertitel komt het aantal SVH Meesterkoks in De Gieser Wildeman op twee: ook (mede)eigenaar René Tichelaar heeft deze titel. De Gieser Wildeman is momenteel het enige restaurant in Nederland waar twee SVH Meesterkoks actief in de keuken staan. In het verleden was dit onder andere bij De Librije en Parkheuvel ook het geval.

Drie Meesters
Naast Niels en René is ook Danny Dwarswaard, mede-eigenaar van De Gieser Wildeman, in het bezit van de titel SVH Wijnmeester. Daarmee werken er drie SVH Meesters in het restaurant. De Gieser Wildeman is lid van het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa, Alliance Gastronomique. Het restaurant is sinds 2006 onderscheiden met een Michelinster, opgenomen in LEKKER op plaats 88 van de beste 500 restaurants in Nederland en door restaurantgids GaultMillau beoordeeld met 15/20 punten.

Beproeving
Niels werd tijdens zijn Meesterproef op meer dan honderd onderdelen bedrijfsmatig en proefondervindelijk beoordeeld door de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok bestaande uit SVH Meesterkoks Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel in Rotterdam) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive in Hoorn) en Carsten Klint (secretaris SVH Meestertitels). De Commissie was onder de indruk van de rust die Niels uitstraalt op zijn brigade als keukenchef en van zijn organisatie. De tarbot van de gril met witte asperge, courgette gevuld met venkel, eendenconfit en sinaasappel, een van de 17 meesterlijke gerechten die tijdens de lunch en het diner werden geserveerd, was volgende de Commissie het hoogtepunt: “een subliem gerecht, met zoet, zuur en een pepertje. De tarbot was perfect gegaard.” Mede-eigenaar en SVH Meesterkok René Tichelaar mocht conform het reglement gedurende de Meesterproef niet aanwezig zijn in het restaurant en moest tot middernacht in spanning afwachten op het eindresultaat van Niels.

Inauguratie
Tijdens een druk bezochte inauguratie kreeg Niels de officiële versierselen uitgereikt door SVH Meesterkok en zijn werkgever René Tichelaar. Een bijzonder moment voor Niels waar hij de afgelopen jaren hard naar heeft toegewerkt. “Een droom die uitkomt. In de horeca is de SVH Meestertitel het hoogst haalbare dat je als vakman kunt bereiken. De Meestertitels geven de horeca een professioneel aanzien. Titeldragers zijn voorbeelden en inspiratoren voor de eigen branche, onze gasten en werknemers van de toekomst. Ik zie er naar uit, door eigen inspanningen, hier een zichtbare bijdrage aan te leveren”, aldus Niels.

Foto: Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: