Twee SVH Meesterkoks in één restaurant

28 mei 2013 |
Twee SVH Meesterkoks in één restaurant<

Niels van den Berg van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos is ge√Įnaugureerd als SVH Meesterkok. Niels heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Met het behalen van de Meestertitel komt het aantal SVH Meesterkoks in De Gieser Wildeman op twee: ook (mede)eigenaar René Tichelaar heeft deze titel. De Gieser Wildeman is momenteel het enige restaurant in Nederland waar twee SVH Meesterkoks actief in de keuken staan. In het verleden was dit onder andere bij De Librije en Parkheuvel ook het geval.

Drie Meesters
Naast Niels en René is ook Danny Dwarswaard, mede-eigenaar van De Gieser Wildeman, in het bezit van de titel SVH Wijnmeester. Daarmee werken er drie SVH Meesters in het restaurant. De Gieser Wildeman is lid van het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa, Alliance Gastronomique. Het restaurant is sinds 2006 onderscheiden met een Michelinster, opgenomen in LEKKER op plaats 88 van de beste 500 restaurants in Nederland en door restaurantgids GaultMillau beoordeeld met 15/20 punten.

Beproeving
Niels werd tijdens zijn Meesterproef op meer dan honderd onderdelen bedrijfsmatig en proefondervindelijk beoordeeld door de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok bestaande uit SVH Meesterkoks Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel in Rotterdam) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive in Hoorn) en Carsten Klint (secretaris SVH Meestertitels). De Commissie was onder de indruk van de rust die Niels uitstraalt op zijn brigade als keukenchef en van zijn organisatie. De tarbot van de gril met witte asperge, courgette gevuld met venkel, eendenconfit en sinaasappel, een van de 17 meesterlijke gerechten die tijdens de lunch en het diner werden geserveerd, was volgende de Commissie het hoogtepunt: ‚Äúeen subliem gerecht, met zoet, zuur en een pepertje. De tarbot was perfect gegaard.‚ÄĚ Mede-eigenaar en SVH Meesterkok Ren√© Tichelaar mocht conform het reglement gedurende de Meesterproef niet aanwezig zijn in het restaurant en moest tot middernacht in spanning afwachten op het eindresultaat van Niels.

Inauguratie
Tijdens een druk bezochte inauguratie kreeg Niels de offici√ęle versierselen uitgereikt door SVH Meesterkok en zijn werkgever Ren√© Tichelaar. Een bijzonder moment voor Niels waar hij de afgelopen jaren hard naar heeft toegewerkt. ‚ÄúEen droom die uitkomt. In de horeca is de SVH Meestertitel het hoogst haalbare dat je als vakman kunt bereiken. De Meestertitels geven de horeca een professioneel aanzien. Titeldragers zijn voorbeelden en inspiratoren voor de eigen branche, onze gasten en werknemers van de toekomst. Ik zie er naar uit, door eigen inspanningen, hier een zichtbare bijdrage aan te leveren‚ÄĚ, aldus Niels.

Foto: Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: