Twee nieuwe chefs voor De Kas in Amsterdam

22 februari 2017 | Roy Spijker
Twee nieuwe chefs voor De Kas in Amsterdam

Vanaf 15 maart 2017 zullen Jos Timmer en Wim de Beer samen het nieuwe chefsteam van restaurant De Kas vormen. Beiden komen van restaurant RIJKS in Amsterdam, waar zij sinds de opening in 2014 als chef-koks hebben gewerkt. Zij volgen Bas Wiegel en Jarno van den Broek op, die na 9 jaar De Kas verlaten. Bas wil zich oriënteren op een eigen restaurant. Jarno gaat reizen en werken in Azië.

Eigenaar Gert Jan Hageman: “Ontzettend jammer dat Bas en Jarno ons gaan verlaten. Maar na 9 jaar is dat volkomen te begrijpen en niet tegen te houden. Het is goed dat ze een volgende uitdagende stap willen gaan maken. We zullen ze missen, ze hebben De Kas op de culinaire landkaart gezet”. 

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost en opende in 2001 haar deuren. Het restaurant met eigen kwekerij wordt jaarlijks bezocht door 50.000 gasten uit binnen- en buitenland.

Gert Jan Hageman: “Ik ben heel trots en blij dat Jos Timmer en Wim de Beer ons nieuwe chefsteam worden. Bij Restaurant RIJKS waren zij samen met Joris Bijdendijk vanaf de allereerste opzet tot nu verantwoordelijk voor de bliksemstart van de keuken, die eind vorig jaar beloond werd met een Michelinster. Dat zulke talenten voor ons kiezen zegt iets over ons bedrijf. Maar niet minder over Wim en Jos, die het aandurven om de toekomstige culinaire route voor De Kas met ons uit te stippelen. Beide chefs zijn enthousiast aanhanger van de Slow Food gedachte, iets wat goed aansluit bij de werkwijze van De Kas. Ons team staat te trappelen, ik heb er heel veel vertrouwen in en zie nog meer dan anders uit naar het voorjaar."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: