Twee nieuwe chefs voor De Kas in Amsterdam

22 februari 2017 | Roy Spijker

Vanaf 15 maart 2017 zullen Jos Timmer en Wim de Beer samen het nieuwe chefsteam van restaurant De Kas vormen. Beiden komen van restaurant RIJKS in Amsterdam, waar zij sinds de opening in 2014 als chef-koks hebben gewerkt. Zij volgen Bas Wiegel en Jarno van den Broek op, die na 9 jaar De Kas verlaten. Bas wil zich oriënteren op een eigen restaurant. Jarno gaat reizen en werken in Azië.

Eigenaar Gert Jan Hageman: “Ontzettend jammer dat Bas en Jarno ons gaan verlaten. Maar na 9 jaar is dat volkomen te begrijpen en niet tegen te houden. Het is goed dat ze een volgende uitdagende stap willen gaan maken. We zullen ze missen, ze hebben De Kas op de culinaire landkaart gezet”. 

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost en opende in 2001 haar deuren. Het restaurant met eigen kwekerij wordt jaarlijks bezocht door 50.000 gasten uit binnen- en buitenland.

Gert Jan Hageman: “Ik ben heel trots en blij dat Jos Timmer en Wim de Beer ons nieuwe chefsteam worden. Bij Restaurant RIJKS waren zij samen met Joris Bijdendijk vanaf de allereerste opzet tot nu verantwoordelijk voor de bliksemstart van de keuken, die eind vorig jaar beloond werd met een Michelinster. Dat zulke talenten voor ons kiezen zegt iets over ons bedrijf. Maar niet minder over Wim en Jos, die het aandurven om de toekomstige culinaire route voor De Kas met ons uit te stippelen. Beide chefs zijn enthousiast aanhanger van de Slow Food gedachte, iets wat goed aansluit bij de werkwijze van De Kas. Ons team staat te trappelen, ik heb er heel veel vertrouwen in en zie nog meer dan anders uit naar het voorjaar."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: