Twee gratis saladerecepten

20 juni 2014 |
Twee gratis saladerecepten<

Vegetariërs, flexitariërs of simpelweg fijnproevers: uw gasten zijn steeds meer veeleisend wat voeding betreft, het moet niet alleen lekker zijn, maar ook gezond én gevarieerd. En dit
laatste geldt zeker ook voor de salades op ons bord. Voor de professionele chef is het echter niet altijd even gemakkelijk om op de sterk groeiende en lucratieve markt van creatieve salades in te spelen. Tijdgebrek en tekort aan inspiratie spelen hem immers parten. Bonduelle Food Service wil daar nu iets aan doen en dé partner voor salades worden.

Salades in de lift
Vlees is niet langer vanzelfsprekend. Een toenemend aantal consumenten kiest ervoor om vleesvrij door het leven te gaan. Maar ook de niet-vegetariër springt bewuster om met vlees. Van brasserie tot bedrijfsrestaurant is de vraag naar groenten in opmars. Niet in de laatste plaats in de vorm van smakelijke salades, want die sluiten naadloos aan bij een hele reeks actuele trends: gezond, licht, snel en verrassend.

Behoefte aan efficiëntie en inspiratie
In de praktijk blijkt die fors groeiende salademarkt echter een grotendeels onontgonnen markt. Of het nu als hoofdmaaltijd, bijgerecht of in de saladebar is, de consument raakt snel uitgekeken op het huidige aanbod. Dit is niet te wijten aan de chefs. Vanuit hun opleiding en ervaring zijn ze weinig gericht op salades. En zeker in grotere restaurants hebben ze zoveel om handen dat er weinig tijd of inspiratie overblijft om hun salade aanbod onder handen te nemen.

Niet alleen bereide groenten
Bonduelle biedt de chef een interessante oplossing. Het merk Bonduelle Food Service is al een begrip in bereide groenten. Maar wat veel chefs nog niet weten, is dat de groenten van Bonduelle ook zeer geschikt zijn voor salades. Qua kleur, smaak en bite laten ze zich perfect combineren met haast alle verse producten. Met hun grote variatie in kleur en smaak kunnen ze een salade snel en makkelijk een heel bijzondere touch geven. Bovendien zijn ze gemakkelijk te portioneren en te bewaren, zodat de chef met veel minder afval (een heet hangijzer!) blijft zitten.

Dialoog met de professionele chef
Geschikte producten aanbieden is één ding, maar Bonduelle gaat verder. De groentespecialist bij uitstek laat de chef nu ook delen in haar vakkennis en ervaring. Twee keer per jaar verschijnt er een magazine met praktische informatie: hoe uw salad bar aantrekkelijker maken, hoe proteïnen optimaal te benutten, hoe meer variatie brengen in uw ingrediënten, enzovoort. In het magazine combineert Bonduelle zo eigen know-how en receptinspiratie met top tips van externe chefs. In het eerste nummer geeft Johan Verbon, chef-kok bij Sodexo, zijn 3 saladetips. Daarnaast reserveert Bonduelle extra ruimte voor inspirerende tips & tricks rondom salades op haar website (www.inspiredbybonduelle.nl en Facebook pagina. En (last but not least) wil Bonduelle ook écht in dialoog treden met de professionele chef en doet dit via een jaarlijkse kookdemo rond salades met een aantal chefs uit de foodservice.
Verrassende salades tijdens eerste demo
De eerste demo die plaats vond op 14 mei op het hoofdkantoor van Koppert Cress was een groot succes. Zeven chefs kwamen luisteren naar de presentaties van Bart Leemans van Koppert Cress en Johan Verbon van Sodexo, waarna ze zelf de keuken indoken om aan te slag te gaan met de producten van Bonduelle en de meest creatieve salades tevoorschijn toverden. De resultaten worden binnenkort ook gedeeld via de Facebookpagina en de website.

RECEPT ONTWIKKELD DOOR JOHAN VERBON IN HET KADER VAN DE WORKSHOP "CREATIEVE SALADES" VOOR BONDUELLE FOOD SERVICE:

GROENE VOORJAARSSALADE

Ingrediënten:
• Bonduelle Haricots fijn 75gr
• Bonduelle groene punt asperges 75gr
• Bonduelle sugersnap 75gr
• Bonduelle courgette 2 kleur 100gr
• Bonduelle kikkererwten Sous Vide 200gr
• Bonduelle boterbonen 75gr
• Olie 150gr
• 1 citroen
• Moster cress 100gr
• Minikriel aardappelen 150gr
• Peper & zout

Receptuur:
• Ontdooi de groenten zo zijn ze meteen klaar voor gebruik
• Blancheer de groenten kort 1 à 2 min
• Maak een dressing van olie en citroen. Breng op smaak met peper en zout
• Meng alle ingrediënten en meng er de dressing voorzichtig onder
• Presenteer in een salade kom en gebruik de cress als finale touch

RECEPT ONTWIKKELD DOOR JOHAN VERBON IN HET KADER VAN DE WORKSHOP "CREATIEVE SALADES" VOOR BONDUELLE FOOD SERVICE:

WORTEL/ASPERGE/AMANDEL SALADE

Ingrediënten:
• Bonduelle duo van wortelen 200gr
• Bonduelle baby asperges groen 300gr
• Peterselie 40gr
• 2 teentjes knoflook
• Jalapeno uit pot 50gr
• Olijfolie 80ml
• Amandelschaafsel 85gr
• 1 citroen
• Lemon cress 50gr
• Peper en zout

Receptuur:
• Blancheer de asperges & de wortel kort (max 1 minuut).
• Maak in de blender een dressing van peterselie, olie, jalapeno en breng op smaak met peper en zout. Dit vormt een mooi groene dressing.
• Meng de wortel met de asperges en de helft van de amandelen. Meng er daarna de dressing onder in ruime hoeveelheden.
• Garneer met de rest van de amandelen en wat lemon cress.
• Gebruik naar smaak wat citroensap om het gerecht af te werken.

Voor elke salade is er Bonduelle
Bonduelle biedt drie productlijnen aan met groenten die geknipt zijn voor salades.
• Minute: onder hogedruk gestoomd en daardoor direct toe te passen, ontdooien en klaar! Met een optimaal rendement, 0% vochtverlies, 100% groenten.
• Ready-to-Heat: koud ook direct te gebruiken, in korte tijd warm toe te passen. Volop variëren dankzij de grote diversiteit aan type groenten en mixen.
• Sous Vide: minder vocht en meer bite dankzij unieke vacuümgaring in blik. Natuurlijke eigenschappen van de groenten blijven optimaal behouden.

Bonduelle in cijfers
De van oorsprong Franse groep Bonduelle bestaat al sinds 1853. Vandaag is Bonduelle een grote naam in bewerkte (diepvries, blik, koelverse salades en vers gesneden sla) groenten in 100 landen wereldwijd. De 9.800 fulltime personeelsleden van het bedrijf verwerken groenten op 57 productiesites in 18 landen. De groenten van Bonduelle worden geteeld door zo'n 3.700 landbouwers op een totale oppervlakte van 128.000 hectare.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: