TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

10 april 2015 |
TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen<

In Museum De Locht in Melderslo is gisteren het nationale aspergeseizoen 2015 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair
en aspergeminnend Nederland is TV-kok en bestsellerauteur van diverse kookboeken, Mathijs Vrieze door Dubbel A benoemd tot aspergeambassadeur 2015. Na een verrassende introductie werd de eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Nationaal aspergepaviljoen
Alweer voor de veertiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges is overhandigd. De opening vond plaats in het jubilerende Museum De Locht, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Het museum herbergt al sinds jaar en dag het nationale aspergepaviljoen. Het museum is gelegen in het hart van de Nederlandse aspergeteelt.


Foto: Mathijs Vrieze verricht de eerste 'aspergesteek'

Asperges uit het zuiden
Met het thema 'Proef de lente! Back to the roots', onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands aspergecentrum, wordt verwezen naar de bakermat van de Nederlandse asperges. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit Zuidoost-Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. Daarnaast is de regio de thuisbasis voor de belangrijkste aspergeveredelingsbedrijven en –plantenkwekers, asperges groeien immers vanuit een zaadje en wortelgewas uit tot de Koningin van de Groente. Hiermee is de regio verantwoordelijk voor vrijwel alle asperges in Europa en tot ver daarbuiten.

Mathijs Vrieze over asperges
Vrieze is enthousiast over de groente. "Met asperges kun je heerlijk uitpakken!", aldus Vrieze "Gezond, lekker, duurzaam, vers en toegankelijk. Het seizoen is begonnen!"


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: