Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

31 maart 2016 |
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht<

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas?
op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feestelijk worden geopend. CEO Cigdem Rençber vertelt: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot ‘brand development'.”

Smaakvol en vers wereldwijd
De ervaren bakkers van Simitçi Dünyas? (De wereld van de Turkse broodjes; de Simit) weten als geen ander hoe Turkse broden en gerechten geserveerd dienen te worden: smaakvol, vers én in een hygiënische omgeving. Om die reden heeft het bedrijf sinds 2012 al meer dan honderd bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyas? bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het food concept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië.

In haar bedrijfsvoering heeft Simitçi Dünyasi 3 types ‘store-concepten ontwikkeld:
• Kiosk: take-away producten voor de ‘haastige’ consument en veelal gesitueerd op drukke station centra.
• Bakery: ontbijt-/lunchproducten voor de consument die daar de tijd voor neemt.
• Bistro: de ‘All day dining’ spot.

Ontsnappen aan de drukte
De geur van vers gebakken producten gemaakt met liefde en passie, het geluid van rinkelende kopjes en de fijne sfeer in de bakery’s en bistro’s zorgen ervoor dat je als klant bij Simitçi Dünyas? even kunt ontsnappen aan de waan van de dag. Geniet van de Simitçi Burger: een gegrilde hamburger met seizoensgroenten, runderham, tomaat, augurk én de speciale home-made saus. Voor de echte foodies introduceert Simitçi de eigen gegrilde köfte op een bedje van Bazlama brood met daarop yoghurt, tomatensaus, boter en stukjes gegrild gehakt. Must try!

Gerecycled
Bij Simitçi Dünyas? staat het milieu hoog in het vaandel. Daarom worden zoveel mogelijk producten gerecycled: niets wordt onnodig weggegooid. Ook maakt het bedrijf efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, grondstoffen en duurzame materialen. "Goed omgaan met onze leefomgeving is voor ons een belangrijk aspect."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: