TripAdvisor laat fake-restaurant staan

31 juli 2013
TripAdvisor laat fake-restaurant staan

Reviewwebsite TripAdvisor is in de verlegenheid gebracht. Een spookrestaurant met een aantal verzonnen reviews heeft net te lang online gestaan. Deze grap van een zakenman heeft tot veel ophef geleid
onder foodies die zich suf hebben gezocht naar restaurant Oscar's. Het visrestaurant met een Franse keuken zou in een verbouwde vissersboot in de Britse kustplaats Brixham zitten. Maar het restaurant bestaat helemaal niet, het was verzonnen. Menig culi-toerist heeft zich inmiddels het apelazarus gezocht.

*Sterrentent*
Behalve de omschrijving schreef de zakenman acht reviews. Zeven waren 'Excellent' en eentje 'Terrible'. In de recensies stond dat het restaurant ongetwijfeld snel Michelinsterren zou ontvangen, want het restaurant leek wel betoverd met sterrenstof. 'Een reviewer uit Spanje' vergeleek Oscar's met El Bulli en El Celler de Can Roca. Kinderen die alleen maar hamburgers en fastfood aten, wareen helemaal om dankzij de verse vis en een aantal moleculaire trucjes van de chef, zo meldt een andere 'recensent'.

*Interesse gewekt*
De zakenman haalde de grap uit, omdat hij was getriggerd door de verhalen van een bevriende hotelier. Deze hotelondernemer zag ineens het aantal negatieve reviews over zijn hotel op TripAdvisor toenemen. Een concurrerend hotel zou daar achter zitten. Die reviews bleven een ruime tijd op de site staan voordat ze werden gewist. Dat wekte de interesse bij de zakenman. Zijn huis wordt inmiddels door de politie beveiligd.

*Onmogelijke klus*
Iedere minuut worden er 60 reviews geplaatst op TripAdvisor. Een woordvoerder van de site heeft laten weten dat niet alle content direct kan worden gecontroleerd. In het geval van Oscar's, waar de informatie te lang niet is nagelopen, gaat de reviewsite door het stof en heeft het spookrestaurant en de recensies inmiddels verwijderd.

Op de foto boven: vissersboten in de haven van Scheveningen. Zou hier dan een onontdekt toprestaurant zitten...?!

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws