TripAdvisor laat fake-restaurant staan

31 juli 2013 |
TripAdvisor laat fake-restaurant staan<

Reviewwebsite TripAdvisor is in de verlegenheid gebracht. Een spookrestaurant met een aantal verzonnen reviews heeft net te lang online gestaan. Deze grap van een zakenman heeft tot veel ophef geleid
onder foodies die zich suf hebben gezocht naar restaurant Oscar's. Het visrestaurant met een Franse keuken zou in een verbouwde vissersboot in de Britse kustplaats Brixham zitten. Maar het restaurant bestaat helemaal niet, het was verzonnen. Menig culi-toerist heeft zich inmiddels het apelazarus gezocht.

Sterrentent
Behalve de omschrijving schreef de zakenman acht reviews. Zeven waren 'Excellent' en eentje 'Terrible'. In de recensies stond dat het restaurant ongetwijfeld snel Michelinsterren zou ontvangen, want het restaurant leek wel betoverd met sterrenstof. 'Een reviewer uit Spanje' vergeleek Oscar's met El Bulli en El Celler de Can Roca. Kinderen die alleen maar hamburgers en fastfood aten, wareen helemaal om dankzij de verse vis en een aantal moleculaire trucjes van de chef, zo meldt een andere 'recensent'.

Interesse gewekt
De zakenman haalde de grap uit, omdat hij was getriggerd door de verhalen van een bevriende hotelier. Deze hotelondernemer zag ineens het aantal negatieve reviews over zijn hotel op TripAdvisor toenemen. Een concurrerend hotel zou daar achter zitten. Die reviews bleven een ruime tijd op de site staan voordat ze werden gewist. Dat wekte de interesse bij de zakenman. Zijn huis wordt inmiddels door de politie beveiligd.

Onmogelijke klus
Iedere minuut worden er 60 reviews geplaatst op TripAdvisor. Een woordvoerder van de site heeft laten weten dat niet alle content direct kan worden gecontroleerd. In het geval van Oscar's, waar de informatie te lang niet is nagelopen, gaat de reviewsite door het stof en heeft het spookrestaurant en de recensies inmiddels verwijderd.

Op de foto boven: vissersboten in de haven van Scheveningen. Zou hier dan een onontdekt toprestaurant zitten...?!

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: