TripAdvisor laat fake-restaurant staan

31 juli 2013 |
TripAdvisor laat fake-restaurant staan<

Reviewwebsite TripAdvisor is in de verlegenheid gebracht. Een spookrestaurant met een aantal verzonnen reviews heeft net te lang online gestaan. Deze grap van een zakenman heeft tot veel ophef geleid
onder foodies die zich suf hebben gezocht naar restaurant Oscar's. Het visrestaurant met een Franse keuken zou in een verbouwde vissersboot in de Britse kustplaats Brixham zitten. Maar het restaurant bestaat helemaal niet, het was verzonnen. Menig culi-toerist heeft zich inmiddels het apelazarus gezocht.

Sterrentent
Behalve de omschrijving schreef de zakenman acht reviews. Zeven waren 'Excellent' en eentje 'Terrible'. In de recensies stond dat het restaurant ongetwijfeld snel Michelinsterren zou ontvangen, want het restaurant leek wel betoverd met sterrenstof. 'Een reviewer uit Spanje' vergeleek Oscar's met El Bulli en El Celler de Can Roca. Kinderen die alleen maar hamburgers en fastfood aten, wareen helemaal om dankzij de verse vis en een aantal moleculaire trucjes van de chef, zo meldt een andere 'recensent'.

Interesse gewekt
De zakenman haalde de grap uit, omdat hij was getriggerd door de verhalen van een bevriende hotelier. Deze hotelondernemer zag ineens het aantal negatieve reviews over zijn hotel op TripAdvisor toenemen. Een concurrerend hotel zou daar achter zitten. Die reviews bleven een ruime tijd op de site staan voordat ze werden gewist. Dat wekte de interesse bij de zakenman. Zijn huis wordt inmiddels door de politie beveiligd.

Onmogelijke klus
Iedere minuut worden er 60 reviews geplaatst op TripAdvisor. Een woordvoerder van de site heeft laten weten dat niet alle content direct kan worden gecontroleerd. In het geval van Oscar's, waar de informatie te lang niet is nagelopen, gaat de reviewsite door het stof en heeft het spookrestaurant en de recensies inmiddels verwijderd.

Op de foto boven: vissersboten in de haven van Scheveningen. Zou hier dan een onontdekt toprestaurant zitten...?!

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: