TripAdvisor laat fake-restaurant staan

31 juli 2013 |
TripAdvisor laat fake-restaurant staan

Reviewwebsite TripAdvisor is in de verlegenheid gebracht. Een spookrestaurant met een aantal verzonnen reviews heeft net te lang online gestaan. Deze grap van een zakenman heeft tot veel ophef geleid
onder foodies die zich suf hebben gezocht naar restaurant Oscar's. Het visrestaurant met een Franse keuken zou in een verbouwde vissersboot in de Britse kustplaats Brixham zitten. Maar het restaurant bestaat helemaal niet, het was verzonnen. Menig culi-toerist heeft zich inmiddels het apelazarus gezocht.

Sterrentent
Behalve de omschrijving schreef de zakenman acht reviews. Zeven waren 'Excellent' en eentje 'Terrible'. In de recensies stond dat het restaurant ongetwijfeld snel Michelinsterren zou ontvangen, want het restaurant leek wel betoverd met sterrenstof. 'Een reviewer uit Spanje' vergeleek Oscar's met El Bulli en El Celler de Can Roca. Kinderen die alleen maar hamburgers en fastfood aten, wareen helemaal om dankzij de verse vis en een aantal moleculaire trucjes van de chef, zo meldt een andere 'recensent'.

Interesse gewekt
De zakenman haalde de grap uit, omdat hij was getriggerd door de verhalen van een bevriende hotelier. Deze hotelondernemer zag ineens het aantal negatieve reviews over zijn hotel op TripAdvisor toenemen. Een concurrerend hotel zou daar achter zitten. Die reviews bleven een ruime tijd op de site staan voordat ze werden gewist. Dat wekte de interesse bij de zakenman. Zijn huis wordt inmiddels door de politie beveiligd.

Onmogelijke klus
Iedere minuut worden er 60 reviews geplaatst op TripAdvisor. Een woordvoerder van de site heeft laten weten dat niet alle content direct kan worden gecontroleerd. In het geval van Oscar's, waar de informatie te lang niet is nagelopen, gaat de reviewsite door het stof en heeft het spookrestaurant en de recensies inmiddels verwijderd.

Op de foto boven: vissersboten in de haven van Scheveningen. Zou hier dan een onontdekt toprestaurant zitten...?!

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: