Trends komen samen in ode aan Pumba

7 januari 2014
Trends komen samen in ode aan Pumba

Slowcooking, nouveau ruig, outdoor cooking, oorspronkelijkheid van producten, nose-to-tail en Slowfood. Dat zijn de termen die horen bij een open roast van 50 uur waarbij op
zaterdag 11 januari het rond de 250 kg wegende Gasconne-varken Pumba wordt geëerd door het beest aan te snijden.

*Waardig afscheid*
Pumba kwam als big van 20 kilo binnen op de boerderij van Lindenhoff in Baambrugge. Alle varkens van boer Dirco zijn Pumba’s nakomelingen. De harige held met hanenkam verdient volgens de organisatoren, "Varkensroosteren.nl":http://www.varkensroosteren.nl/ en "restaurant Oldschool in Amsterdam":http://www.oldschoolamsterdam.com/, een waardig afscheid.

*Hogroast*
Pumba wordt vanaf 9 januari ruim twee dagen langzaam geroosterd boven open vuur. Geïnteresseerden mogen getuige zijn wat vuur kan doen voor een varken. Op 11 januari is iedereen welkom om van 'het schitterende middelpunt' te proeven. Dry rubbed met peper, zout en venkelzaad. Daarnaast zinnen de heren koks Baaf Vonk en Roel van Vliet van Varkensroosteren.nl/restaurant Oldschool op bereidingen uit diverse uithoeken van de wereld. Denk schwein met sauerkraut en Schwarzbier, varkensbuik met Koreaanse kimchi, en Amerikaans hogroast met chutney.

"Wie wil, kan zich aanmelden via Facebook":https://www.facebook.com/events/248278638664260/?fref=ts. Het driedaagse bacchanaal wordt gehouden bij restaurant Oldschool.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws