Hogere hotelprijzen door Tour de France

30 juli 2014 |
Hogere hotelprijzen door Tour de France<

Volgens hotelzoekmachine trivago.nl zijn hotelprijzen in Toursteden sterk gestegen gedurende de verschillende etappes van de Tour de France 2014. Bij de start van volgend jaar in Utrecht, is een soortgelijke stijging zeer waarschijnlijk. Omdat de Tour op zowel dag een als dag twee start vanaf Utrecht, kan de stad op veel bezoekers rekenen die meer dan een dag blijven.

Toursteden stijgen gemiddeld met 37%
Tijdens de etappes van de Tour de France reizen vele toeristen, organisatoren en journalisten mee met de ronde van Frankrijk. Deze enorme mensenmassa moet uiteraard worden ondergebracht met tot gevolg dat de hotelprijzen stijgen zodra de Tour voorbij komt. Normaal gesproken zouden reizigers in de etappesteden van de Tour gemiddeld €107 hebben afgerekend voor een hotelovernachting in een standaardkamer voor twee personen. Op de dagen dat de Tour langskomt stijgt deze prijs naar gemiddeld €143 per kamer per nacht. Een stijging van gemiddeld 37%.

MEER LEZEN OVER HOTELPRIJZEN? KLIK HIER!
Utrecht 2015
De start van de Tour de France, Grand Départ, staat bekend als een drukbezocht evenement. De start van 2014 in Leeds was dit jaar goed voor een stijging van hotelprijzen van 97%. In de stad van de eerste aankomst, Harrogate, schoten prijzen met 80% omhoog. Volgend jaar zullen de eerste twee Touretappes in Utrecht starten. Dag een betreft een ronde van 13 kilometer door de stad en op dag twee start de Tour wederom in Utrecht. Dit brengt de stad in de bijzondere positie om de bezoekers van de Tour de France twee dagen lang onder te brengen. Naar alle waarschijnlijkheid gaan de Utrechtse hotels hiervan profiteren.

Nu al minder hotels online
De Grand Départ van 2015 is nu al zichtbaar in het online hotelaanbod. Er zijn een jaar van tevoren al minder hotels te vinden dan gebruikelijk. Van een schaarste kan nu nog niet gesproken worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: