Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

19 juni 2012 |
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'<

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities.

31e ronde
Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner vindt plaats op het bekende Bilderberg Landgoed Lauswolt. Het is de 31e tour culinair die wordt verreden.

Doelstelling van de Tour Culinair is om horeca en toerisme in eigen land op een positieve wijze onder de aandacht te brengen.

Goed doel
De Tour Culinair reikt ook dit jaar een bedrag van 1.500 euro uit aan een goed doel, dat altijd een relatie heeft met horeca en/of toerisme. De keuze is gevallen op Tuincafé De Uithof in het Friese Buitenpost, waar mensen met een beperking de kans krijgen in de horeca te werken.

Bovendien zal samen met SVH de Tour Culinair Award 2012 uitgereikt worden.

Comité
Het organisatiecomité bestaat dit jaar uit drie bekende horecaondernemers: de geboren Fries Lammert de Vries (hotel-restaurant Groot Warnsborn, Arnhem), Hajé de Jager (Haje Hotels & Restaurants) en Folkert Kuperus (catering Abe Lenstrastadion).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: