Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

17 juni 2010 |
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele felicitaties van oud-collega’s en culinaire vrienden. Zo wordt het vast een vliegende start voor Bavelaar.

Lucas Rive:
"Ik ken Jeroen nu al zeer lang. Eerst als leerling en daarna als mijn rechterhand. Ik wens hem oprecht het allerbeste in deze prachtige uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen een verdere bijdrage zal gaan leveren aan de Nederlandse topgastronomie. Geniet ervan!"

Jonnie Boer meldt vanuit De Librije:
"Leuk dat hij nu echt op eigen benen gaat staan. Uiteraard wel jammer voor de Bokkedoorns dat hij daar weggaat. Hij is bij ons al enige tijd weg, maar als hij zich met dezelfde snelheid heeft doorontwikkeld als bij ons in De Librije, dan gaan we mooie dingen zien. Jeroen verdiende zijn plek als souschef destijds bij De Librije al door zijn bijzondere ontwikkeling. Jeroen succes!"

François Geurds:
"Geweldig en proficiat. Geniet met volle teugen! Enjoy the food!"

Luuk Kusters:
"Wat een prachtige uitdaging voor Jeroen! Ik ken hem goed van de kookdemonstraties en wedstrijden en is een echt toptalent. Goed voor de Posthoorn, maar vooral heel goed voor culinair Nederland."

Michel van de Kroft:
"Ik vind het een gouden zet en wens jullie een hele mooie en vruchtbare samenwerking toe. In de tussentijd zet ik de Posthoorn bovenaan mijn verlanglijstje van restaurants waar ik graag wil eten."

Ad Janssen:
"Jeroen was een aantal jaren geleden een goede eigenwijze leerling. En met zijn doorzettingskracht heeft hij het beste uit zichzelf gehaald. Dus nu bij de top als chef-kok. Hulde!"

Eigenwijs restaurant
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn naar zeggen van het restaurant uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin en waren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen.

Idyllisch
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: