Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

17 juni 2010 |
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele felicitaties van oud-collega’s en culinaire vrienden. Zo wordt het vast een vliegende start voor Bavelaar.

Lucas Rive:
"Ik ken Jeroen nu al zeer lang. Eerst als leerling en daarna als mijn rechterhand. Ik wens hem oprecht het allerbeste in deze prachtige uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen een verdere bijdrage zal gaan leveren aan de Nederlandse topgastronomie. Geniet ervan!"

Jonnie Boer meldt vanuit De Librije:
"Leuk dat hij nu echt op eigen benen gaat staan. Uiteraard wel jammer voor de Bokkedoorns dat hij daar weggaat. Hij is bij ons al enige tijd weg, maar als hij zich met dezelfde snelheid heeft doorontwikkeld als bij ons in De Librije, dan gaan we mooie dingen zien. Jeroen verdiende zijn plek als souschef destijds bij De Librije al door zijn bijzondere ontwikkeling. Jeroen succes!"

François Geurds:
"Geweldig en proficiat. Geniet met volle teugen! Enjoy the food!"

Luuk Kusters:
"Wat een prachtige uitdaging voor Jeroen! Ik ken hem goed van de kookdemonstraties en wedstrijden en is een echt toptalent. Goed voor de Posthoorn, maar vooral heel goed voor culinair Nederland."

Michel van de Kroft:
"Ik vind het een gouden zet en wens jullie een hele mooie en vruchtbare samenwerking toe. In de tussentijd zet ik de Posthoorn bovenaan mijn verlanglijstje van restaurants waar ik graag wil eten."

Ad Janssen:
"Jeroen was een aantal jaren geleden een goede eigenwijze leerling. En met zijn doorzettingskracht heeft hij het beste uit zichzelf gehaald. Dus nu bij de top als chef-kok. Hulde!"

Eigenwijs restaurant
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn naar zeggen van het restaurant uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin en waren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen.

Idyllisch
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: