Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

17 juni 2010 |
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar<

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele felicitaties van oud-collega’s en culinaire vrienden. Zo wordt het vast een vliegende start voor Bavelaar.

Lucas Rive:
"Ik ken Jeroen nu al zeer lang. Eerst als leerling en daarna als mijn rechterhand. Ik wens hem oprecht het allerbeste in deze prachtige uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen een verdere bijdrage zal gaan leveren aan de Nederlandse topgastronomie. Geniet ervan!"

Jonnie Boer meldt vanuit De Librije:
"Leuk dat hij nu echt op eigen benen gaat staan. Uiteraard wel jammer voor de Bokkedoorns dat hij daar weggaat. Hij is bij ons al enige tijd weg, maar als hij zich met dezelfde snelheid heeft doorontwikkeld als bij ons in De Librije, dan gaan we mooie dingen zien. Jeroen verdiende zijn plek als souschef destijds bij De Librije al door zijn bijzondere ontwikkeling. Jeroen succes!"

François Geurds:
"Geweldig en proficiat. Geniet met volle teugen! Enjoy the food!"

Luuk Kusters:
"Wat een prachtige uitdaging voor Jeroen! Ik ken hem goed van de kookdemonstraties en wedstrijden en is een echt toptalent. Goed voor de Posthoorn, maar vooral heel goed voor culinair Nederland."

Michel van de Kroft:
"Ik vind het een gouden zet en wens jullie een hele mooie en vruchtbare samenwerking toe. In de tussentijd zet ik de Posthoorn bovenaan mijn verlanglijstje van restaurants waar ik graag wil eten."

Ad Janssen:
"Jeroen was een aantal jaren geleden een goede eigenwijze leerling. En met zijn doorzettingskracht heeft hij het beste uit zichzelf gehaald. Dus nu bij de top als chef-kok. Hulde!"

Eigenwijs restaurant
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn naar zeggen van het restaurant uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin en waren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen.

Idyllisch
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: