Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

17 juni 2010 |
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar<

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele felicitaties van oud-collega’s en culinaire vrienden. Zo wordt het vast een vliegende start voor Bavelaar.

Lucas Rive:
"Ik ken Jeroen nu al zeer lang. Eerst als leerling en daarna als mijn rechterhand. Ik wens hem oprecht het allerbeste in deze prachtige uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen een verdere bijdrage zal gaan leveren aan de Nederlandse topgastronomie. Geniet ervan!"

Jonnie Boer meldt vanuit De Librije:
"Leuk dat hij nu echt op eigen benen gaat staan. Uiteraard wel jammer voor de Bokkedoorns dat hij daar weggaat. Hij is bij ons al enige tijd weg, maar als hij zich met dezelfde snelheid heeft doorontwikkeld als bij ons in De Librije, dan gaan we mooie dingen zien. Jeroen verdiende zijn plek als souschef destijds bij De Librije al door zijn bijzondere ontwikkeling. Jeroen succes!"

François Geurds:
"Geweldig en proficiat. Geniet met volle teugen! Enjoy the food!"

Luuk Kusters:
"Wat een prachtige uitdaging voor Jeroen! Ik ken hem goed van de kookdemonstraties en wedstrijden en is een echt toptalent. Goed voor de Posthoorn, maar vooral heel goed voor culinair Nederland."

Michel van de Kroft:
"Ik vind het een gouden zet en wens jullie een hele mooie en vruchtbare samenwerking toe. In de tussentijd zet ik de Posthoorn bovenaan mijn verlanglijstje van restaurants waar ik graag wil eten."

Ad Janssen:
"Jeroen was een aantal jaren geleden een goede eigenwijze leerling. En met zijn doorzettingskracht heeft hij het beste uit zichzelf gehaald. Dus nu bij de top als chef-kok. Hulde!"

Eigenwijs restaurant
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn naar zeggen van het restaurant uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin en waren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen.

Idyllisch
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: