Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

3 september 2015 |
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or<

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de
Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam.
Foto: Jonnie Boer. © De Librije

Juryleden
De juryleden zijn: Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje*, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt deze plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Allemaal dragen ze de titel van SVH Meesterkok.

Presentatieduo
Van Gulick zal samen met SVH Meesterkok Angélique Schmeinck (Taste to Taste) de presentatie van de prestigieuze wedstrijd verzorgen. Van Gulick vervangt Joop Braakhekke. De eigenaar van Le Garage in Amsterdam en enthousiast bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, moet een operatie ondergaan en is daarom niet in de gelegenheid als presentator te fungeren.
Keukenjury
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker in Hilversum). Bellaart en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren respectievelijk deelnemer/coach en commis. Leendert Klaassens (De Graancirkel in Groningen en ervaren Bocuse d’Or wedstrijdcoach) is de wedstrijdleider in Rotterdam.

Vijf deelnemers
Tijdens de bijna vijf uur durende finale van Bocuse d’Or strijden vijf talentvolle koks om een ticket naar de Europese finale in Boedapest: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

Vis en vlees
De deelnemers hebben als "opdracht":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bocuse-dor-opdracht-finale-bekend-11514/ een vis-en een vleesgerecht maken met verplichte ingrediënten als tarbot, kreeft en kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: