Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de
Nederlandse finale van van de kookwedstrijd "Bocuse d’Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken tijdens Gastvrij Rotterdam.

~Foto: Jonnie Boer. © De Librije~

*Juryleden*
De juryleden zijn: Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje**, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt deze plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Allemaal dragen ze de titel van SVH Meesterkok.

*Presentatieduo*
Van Gulick zal samen met SVH Meesterkok "Angélique Schmeinck":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/angelique-schmeinck-presenteert-bocuse-dor-17835/ (Taste to Taste) de presentatie van de prestigieuze wedstrijd verzorgen. Van Gulick vervangt Joop Braakhekke. De eigenaar van Le Garage in Amsterdam en enthousiast bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, moet een operatie ondergaan en is daarom niet in de gelegenheid als presentator te fungeren.

*Keukenjury*
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker in Hilversum). Bellaart en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren respectievelijk deelnemer/coach en commis. Leendert Klaassens (De Graancirkel in Groningen en ervaren Bocuse d’Or wedstrijdcoach) is de wedstrijdleider in Rotterdam.

*Vijf deelnemers*
Tijdens de bijna vijf uur durende finale van Bocuse d’Or strijden vijf talentvolle koks om een ticket naar de Europese finale in Boedapest: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive* (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije*** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

*Vis en vlees*
De deelnemers hebben als "opdracht":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bocuse-dor-opdracht-finale-bekend-11514/ een vis-en een vleesgerecht maken met verplichte ingrediënten als tarbot, kreeft en kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus.

Overig nieuws