Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

3 september 2015 |
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de
Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam.
Foto: Jonnie Boer. © De Librije

Juryleden
De juryleden zijn: Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje*, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt deze plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Allemaal dragen ze de titel van SVH Meesterkok.

Presentatieduo
Van Gulick zal samen met SVH Meesterkok Angélique Schmeinck (Taste to Taste) de presentatie van de prestigieuze wedstrijd verzorgen. Van Gulick vervangt Joop Braakhekke. De eigenaar van Le Garage in Amsterdam en enthousiast bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, moet een operatie ondergaan en is daarom niet in de gelegenheid als presentator te fungeren.
Keukenjury
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker in Hilversum). Bellaart en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren respectievelijk deelnemer/coach en commis. Leendert Klaassens (De Graancirkel in Groningen en ervaren Bocuse d’Or wedstrijdcoach) is de wedstrijdleider in Rotterdam.

Vijf deelnemers
Tijdens de bijna vijf uur durende finale van Bocuse d’Or strijden vijf talentvolle koks om een ticket naar de Europese finale in Boedapest: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

Vis en vlees
De deelnemers hebben als "opdracht":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bocuse-dor-opdracht-finale-bekend-11514/ een vis-en een vleesgerecht maken met verplichte ingrediënten als tarbot, kreeft en kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Achtergronden Gastronomie
Nederlandse topchefs te zien in spannende kookwedstrijd ‘Snackmasters’

Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de acht chefkoks die strijden om de felbegeerde titel Snackmasters 2021. In het nieuwe programma ‘Snackmasters’ nemen wekelijks twee koks het t ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: