Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

3 september 2015 |
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or<

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de
Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam.
Foto: Jonnie Boer. © De Librije

Juryleden
De juryleden zijn: Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje*, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt deze plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Allemaal dragen ze de titel van SVH Meesterkok.

Presentatieduo
Van Gulick zal samen met SVH Meesterkok Angélique Schmeinck (Taste to Taste) de presentatie van de prestigieuze wedstrijd verzorgen. Van Gulick vervangt Joop Braakhekke. De eigenaar van Le Garage in Amsterdam en enthousiast bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, moet een operatie ondergaan en is daarom niet in de gelegenheid als presentator te fungeren.
Keukenjury
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker in Hilversum). Bellaart en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren respectievelijk deelnemer/coach en commis. Leendert Klaassens (De Graancirkel in Groningen en ervaren Bocuse d’Or wedstrijdcoach) is de wedstrijdleider in Rotterdam.

Vijf deelnemers
Tijdens de bijna vijf uur durende finale van Bocuse d’Or strijden vijf talentvolle koks om een ticket naar de Europese finale in Boedapest: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

Vis en vlees
De deelnemers hebben als "opdracht":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bocuse-dor-opdracht-finale-bekend-11514/ een vis-en een vleesgerecht maken met verplichte ingrediënten als tarbot, kreeft en kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: