Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

3 september 2015 |
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or<

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de
Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam.
Foto: Jonnie Boer. © De Librije

Juryleden
De juryleden zijn: Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje*, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt deze plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Allemaal dragen ze de titel van SVH Meesterkok.

Presentatieduo
Van Gulick zal samen met SVH Meesterkok Angélique Schmeinck (Taste to Taste) de presentatie van de prestigieuze wedstrijd verzorgen. Van Gulick vervangt Joop Braakhekke. De eigenaar van Le Garage in Amsterdam en enthousiast bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, moet een operatie ondergaan en is daarom niet in de gelegenheid als presentator te fungeren.
Keukenjury
De vakjury zal op de wedstrijdvloer worden bijgestaan door een keukenjury. Deze bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart ('t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker in Hilversum). Bellaart en Poldervaart kennen de wedstrijd als geen ander: ze waren respectievelijk deelnemer/coach en commis. Leendert Klaassens (De Graancirkel in Groningen en ervaren Bocuse d’Or wedstrijdcoach) is de wedstrijdleider in Rotterdam.

Vijf deelnemers
Tijdens de bijna vijf uur durende finale van Bocuse d’Or strijden vijf talentvolle koks om een ticket naar de Europese finale in Boedapest: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam, Jan Smink van De Librije** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

Vis en vlees
De deelnemers hebben als "opdracht":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bocuse-dor-opdracht-finale-bekend-11514/ een vis-en een vleesgerecht maken met verplichte ingrediënten als tarbot, kreeft en kalfshaas, niertjes, zwezerik en kalfswang. Beide gerechten moeten worden begeleid door drie garnituren en een saus.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: