Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewoners en bezoekers van Rotterdam kennis te laten maken met het culinaire aanbod van Zuid.

Nick de Kousemaeker, een van de twee chef-koks van restaurant Las Palmas: “De horeca op Rotterdam-Zuid is ontzettend divers. Er komen steeds weer nieuwe plekken bij waar je geweldig kunt eten, maar je merkt dat Zuid voor sommige mensen toch net ‘een brug te ver’ is. Met Tafel op Zuid nodigen we hen uit: kom die Maas over!”

Kookdemonstraties en pop-uprestaurants


Tijdens Tafel op Zuid nemen de chefs van Zuid het publiek mee in hun kookbeleving, in interactieve demonstraties van elk een uur. Bij elke sessie mogen 50 bezoekers gratis aanschuiven aan een chique gedekte tafel om het bereide gerecht te proeven. De deelnemende chefs vertegenwoordigen een mix van bekende restaurants en opkomende foodconcepten op Zuid. Zo verzorgen Maaike Dogan (Obba), Nick De Kousemaeker (Las Palmas) en Remco de Lagemaat (Bistrot du Bac) een kooksessie, maar bijvoorbeeld ook Frank Hanssen (Sharp Sharp), de Wijkkeuken van Zuid en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh.

Naast de kookdemonstraties richten diverse koks en ondernemers van Rotterdam-Zuid een pop-uprestaurant in. Hier zijn gerechtjes van €2 tot €5 verkrijgbaar van onder meer Booij Kaasmakers, Syrische kok Maher Al Sabbagh en het duo Alexander Wong en Marnix Benschop. Ook zijn er optredens van singer-songwriters en later op de avond DJ-muziek.

Organisatie
Het initiatief Tafel op Zuid komt voort uit ZieZuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam-Zuid meer positieve aandacht te geven. “Het streven is dat Tafel op Zuid een jaarlijks terugkerend festival wordt, dat elk jaar neerstrijkt op een andere plek in Rotterdam-Zuid.” zegt Elsbeth Haveman van ZieZuid. De organisatie van Tafel op Zuid is in handen van Vivre Productions, organisator van populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Waar:         Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer:   Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 – 22.00 uur
                  Zondag 26 maart 2017, 12.00 – 20.00 uur
Toegang:   Gratis
Meer info:  www.tafelopzuid.nl

    

Fotografie: Evert Buitendijk

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: