Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewoners en bezoekers van Rotterdam kennis te laten maken met het culinaire aanbod van Zuid.

Nick de Kousemaeker, een van de twee chef-koks van restaurant Las Palmas: “De horeca op Rotterdam-Zuid is ontzettend divers. Er komen steeds weer nieuwe plekken bij waar je geweldig kunt eten, maar je merkt dat Zuid voor sommige mensen toch net ‘een brug te ver’ is. Met Tafel op Zuid nodigen we hen uit: kom die Maas over!”

Kookdemonstraties en pop-uprestaurants


Tijdens Tafel op Zuid nemen de chefs van Zuid het publiek mee in hun kookbeleving, in interactieve demonstraties van elk een uur. Bij elke sessie mogen 50 bezoekers gratis aanschuiven aan een chique gedekte tafel om het bereide gerecht te proeven. De deelnemende chefs vertegenwoordigen een mix van bekende restaurants en opkomende foodconcepten op Zuid. Zo verzorgen Maaike Dogan (Obba), Nick De Kousemaeker (Las Palmas) en Remco de Lagemaat (Bistrot du Bac) een kooksessie, maar bijvoorbeeld ook Frank Hanssen (Sharp Sharp), de Wijkkeuken van Zuid en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh.

Naast de kookdemonstraties richten diverse koks en ondernemers van Rotterdam-Zuid een pop-uprestaurant in. Hier zijn gerechtjes van €2 tot €5 verkrijgbaar van onder meer Booij Kaasmakers, Syrische kok Maher Al Sabbagh en het duo Alexander Wong en Marnix Benschop. Ook zijn er optredens van singer-songwriters en later op de avond DJ-muziek.

Organisatie
Het initiatief Tafel op Zuid komt voort uit ZieZuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam-Zuid meer positieve aandacht te geven. “Het streven is dat Tafel op Zuid een jaarlijks terugkerend festival wordt, dat elk jaar neerstrijkt op een andere plek in Rotterdam-Zuid.” zegt Elsbeth Haveman van ZieZuid. De organisatie van Tafel op Zuid is in handen van Vivre Productions, organisator van populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Waar:         Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer:   Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 – 22.00 uur
                  Zondag 26 maart 2017, 12.00 – 20.00 uur
Toegang:   Gratis
Meer info:  www.tafelopzuid.nl

    

Fotografie: Evert Buitendijk

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: