Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewoners en bezoekers van Rotterdam kennis te laten maken met het culinaire aanbod van Zuid.

Nick de Kousemaeker, een van de twee chef-koks van restaurant Las Palmas: “De horeca op Rotterdam-Zuid is ontzettend divers. Er komen steeds weer nieuwe plekken bij waar je geweldig kunt eten, maar je merkt dat Zuid voor sommige mensen toch net ‘een brug te ver’ is. Met Tafel op Zuid nodigen we hen uit: kom die Maas over!”

Kookdemonstraties en pop-uprestaurants


Tijdens Tafel op Zuid nemen de chefs van Zuid het publiek mee in hun kookbeleving, in interactieve demonstraties van elk een uur. Bij elke sessie mogen 50 bezoekers gratis aanschuiven aan een chique gedekte tafel om het bereide gerecht te proeven. De deelnemende chefs vertegenwoordigen een mix van bekende restaurants en opkomende foodconcepten op Zuid. Zo verzorgen Maaike Dogan (Obba), Nick De Kousemaeker (Las Palmas) en Remco de Lagemaat (Bistrot du Bac) een kooksessie, maar bijvoorbeeld ook Frank Hanssen (Sharp Sharp), de Wijkkeuken van Zuid en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh.

Naast de kookdemonstraties richten diverse koks en ondernemers van Rotterdam-Zuid een pop-uprestaurant in. Hier zijn gerechtjes van €2 tot €5 verkrijgbaar van onder meer Booij Kaasmakers, Syrische kok Maher Al Sabbagh en het duo Alexander Wong en Marnix Benschop. Ook zijn er optredens van singer-songwriters en later op de avond DJ-muziek.

Organisatie
Het initiatief Tafel op Zuid komt voort uit ZieZuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam-Zuid meer positieve aandacht te geven. “Het streven is dat Tafel op Zuid een jaarlijks terugkerend festival wordt, dat elk jaar neerstrijkt op een andere plek in Rotterdam-Zuid.” zegt Elsbeth Haveman van ZieZuid. De organisatie van Tafel op Zuid is in handen van Vivre Productions, organisator van populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Waar:         Deliplein (Katendrecht), Rotterdam
Wanneer:   Zaterdag 25 maart 2017, 12.00 – 22.00 uur
                  Zondag 26 maart 2017, 12.00 – 20.00 uur
Toegang:   Gratis
Meer info:  www.tafelopzuid.nl

    

Fotografie: Evert Buitendijk

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: