Topchefs koken in Tirol

1 april 2015 |
Topchefs koken in Tirol<

Op zondag 5 juli wordt in de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Vier
bekroonde internationale chef-koks, waaronder de Nederlandse sterren-kok Laurent Smallegange, creëren hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor vier verschillende Alpenhutten in het Paznauntal. Dit bijzondere concept laat wandelaars, bikers en culinaire fans de hele zomer genieten van sterwaardige gerechten. Regionale producten, traditionele recepten in een nieuw jasje, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes vormen de ingrediënten voor deze speciale gastronomische routes voor lekkerbekken.

Foto: Laurent Smallegange, chef van restaurant Spetters in Breskens

Chefs met verschillende nationaliteiten
Laurent Smallegange, sterren-kok en eigenaar van restaurant Spetters in Breskens, is uitgenodigd om voor deze zomer een verfijnd gerecht te creëren en te bereiden tijdens het startschot van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ op 5 juli. Onze Nederlandse chef zwaait het openingsweekend de scepter in de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür. De overige chef-kok collega’s bereiden gerechten voor de overige drie berghutten. In de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl genieten gasten van het gerecht van de Franse sterren-kok Marc Veyrat (La Maison des Bois, Manigod). Wie de Niederelbe hütte (2.300 m) bij Kappl bezoekt, krijgt een idee hoe de Duitse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Jörg Sackmann (Gourmetrestaurant Schlossberg, Baiersbronn) is hier de gast-chef. In de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür serveert de Engelse Matthew Tomkinson (The Montagu Arms, Hampshire) zijn creatie.
Routes voor foodies
Tijdens de kick-off op zondag 5 juli presenteren de vier internationale Michelin-sterrenkoks, onder leiding van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann hun topgerecht dat zij exclusief voor hun ‘eigen’ berghut creëren. Ook na vertrek van de sterren-chefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tot het einde van de zomer de gelegenheid om de bergnatuur langs de gastronomische routes te verkennen en de gerechten te proeven.

Ischgl: culinair mekka in de Alpen
Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer geldt als één van de innovatiefste kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het enige 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen genoemd’. De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau heeft vier restaurants in de populaire bestemming in de Paznaun regio, bekroond met in totaal negen ‘Hauben’ (koksmutsen). De 26-jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk.

Meer informatie over de chefs, hun gerechten en de routes is te vinden op www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.
Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: