Topchefs koken in Tirol

1 april 2015 |
Topchefs koken in Tirol

Op zondag 5 juli wordt in de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Vier
bekroonde internationale chef-koks, waaronder de Nederlandse sterren-kok Laurent Smallegange, creëren hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor vier verschillende Alpenhutten in het Paznauntal. Dit bijzondere concept laat wandelaars, bikers en culinaire fans de hele zomer genieten van sterwaardige gerechten. Regionale producten, traditionele recepten in een nieuw jasje, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes vormen de ingrediënten voor deze speciale gastronomische routes voor lekkerbekken.

Foto: Laurent Smallegange, chef van restaurant Spetters in Breskens

Chefs met verschillende nationaliteiten
Laurent Smallegange, sterren-kok en eigenaar van restaurant Spetters in Breskens, is uitgenodigd om voor deze zomer een verfijnd gerecht te creëren en te bereiden tijdens het startschot van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ op 5 juli. Onze Nederlandse chef zwaait het openingsweekend de scepter in de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür. De overige chef-kok collega’s bereiden gerechten voor de overige drie berghutten. In de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl genieten gasten van het gerecht van de Franse sterren-kok Marc Veyrat (La Maison des Bois, Manigod). Wie de Niederelbe hütte (2.300 m) bij Kappl bezoekt, krijgt een idee hoe de Duitse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Jörg Sackmann (Gourmetrestaurant Schlossberg, Baiersbronn) is hier de gast-chef. In de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür serveert de Engelse Matthew Tomkinson (The Montagu Arms, Hampshire) zijn creatie.
Routes voor foodies
Tijdens de kick-off op zondag 5 juli presenteren de vier internationale Michelin-sterrenkoks, onder leiding van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann hun topgerecht dat zij exclusief voor hun ‘eigen’ berghut creëren. Ook na vertrek van de sterren-chefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tot het einde van de zomer de gelegenheid om de bergnatuur langs de gastronomische routes te verkennen en de gerechten te proeven.

Ischgl: culinair mekka in de Alpen
Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer geldt als één van de innovatiefste kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het enige 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen genoemd’. De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau heeft vier restaurants in de populaire bestemming in de Paznaun regio, bekroond met in totaal negen ‘Hauben’ (koksmutsen). De 26-jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk.

Meer informatie over de chefs, hun gerechten en de routes is te vinden op www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.
Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: