Topchefs koken in Tirol

1 april 2015 |
Topchefs koken in Tirol<

Op zondag 5 juli wordt in de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Vier
bekroonde internationale chef-koks, waaronder de Nederlandse sterren-kok Laurent Smallegange, creëren hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor vier verschillende Alpenhutten in het Paznauntal. Dit bijzondere concept laat wandelaars, bikers en culinaire fans de hele zomer genieten van sterwaardige gerechten. Regionale producten, traditionele recepten in een nieuw jasje, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes vormen de ingrediënten voor deze speciale gastronomische routes voor lekkerbekken.

Foto: Laurent Smallegange, chef van restaurant Spetters in Breskens

Chefs met verschillende nationaliteiten
Laurent Smallegange, sterren-kok en eigenaar van restaurant Spetters in Breskens, is uitgenodigd om voor deze zomer een verfijnd gerecht te creëren en te bereiden tijdens het startschot van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ op 5 juli. Onze Nederlandse chef zwaait het openingsweekend de scepter in de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür. De overige chef-kok collega’s bereiden gerechten voor de overige drie berghutten. In de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl genieten gasten van het gerecht van de Franse sterren-kok Marc Veyrat (La Maison des Bois, Manigod). Wie de Niederelbe hütte (2.300 m) bij Kappl bezoekt, krijgt een idee hoe de Duitse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Jörg Sackmann (Gourmetrestaurant Schlossberg, Baiersbronn) is hier de gast-chef. In de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür serveert de Engelse Matthew Tomkinson (The Montagu Arms, Hampshire) zijn creatie.
Routes voor foodies
Tijdens de kick-off op zondag 5 juli presenteren de vier internationale Michelin-sterrenkoks, onder leiding van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann hun topgerecht dat zij exclusief voor hun ‘eigen’ berghut creëren. Ook na vertrek van de sterren-chefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tot het einde van de zomer de gelegenheid om de bergnatuur langs de gastronomische routes te verkennen en de gerechten te proeven.

Ischgl: culinair mekka in de Alpen
Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer geldt als één van de innovatiefste kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het enige 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen genoemd’. De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau heeft vier restaurants in de populaire bestemming in de Paznaun regio, bekroond met in totaal negen ‘Hauben’ (koksmutsen). De 26-jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk.

Meer informatie over de chefs, hun gerechten en de routes is te vinden op www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.
Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: