Top blijft de top in Michelingids België

19 november 2012 |
Top blijft de top in Michelingids België

De 57e editie van de Michelingids België en Luxemburg telt net als vorig jaar drie restaurants met drie sterren. La Durée in Izegem krijgt een tweede ster. Elf zaken ontvangen een eerste Michelinster.

Bevestiging
In de gids voor België en Luxemburg 2013, bevestigen de restaurants Hof van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge) en Hertog Jan (Sint-Michiels) wederom hun drie sterren.

Zestien restaurants met twee sterren
Met het nieuwe tweesterrenrestaurant bevestigt de selectie voor 2013 de kwaliteit van de Belgische gastronomie. De talentvolle chef, Angelo Rosseel, is erin geslaagd om zijn keuken verder te ontwikkelen door perfecte klassieke bereidingen te combineren met moderne technieken. In totaal telt België zestien tweesterrenrestaurants. In Luxemburg behoudt Mosconi de twee sterren die het beste restaurant van het groothertogdom al had.

Drie espoirs
Als teken van de dynamiek in de Belgische en Luxemburgse gastronomie, nomineert Michelin in de 2013 editie drie rijzende sterren. Dit zijn Villa Lorraine in Brussel, restaurant en wijnbar The Glorious in Antwerpen en De Kristalijn in Genk.

Verhuizingen
Sang-Hoon Degeimbre verhuist L’Air du Temps, maar mag de twee sterren die de chef sinds 2009 bezit meenemen. Hetzelfde geldt voor het eensterrestaurant Le Cor de Chasse dat naar Wéris verhuisde.

Nieuwe restaurants met éé ster
• Sint-Andries A’Qi, Brugge
• Va Doux Vent, Brussel
• De Zuidkant, Damme
• Knokke Cuines,33, Knokke-Heist
• Table d’Amis, Kortrijk
• Rekem Danny Vanderhoven, Lanaken
• Le Jardin des Bégards, Luik
• Maisières L’Impératif, Mons/Bergen
• Margaretha’s, Oudenaarde
• Berto, Waregem

Restaurants die hun ster kwijt zijn
• Brasschaat Kasteel Withof, Antwerpen
• Stabroek De Koopvaardij, Antwerpen
• Aneth, Brugge
• Clandestino, Temse

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: