'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

29 oktober 2009 |
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'<

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restaurant van Nederland. Meest opvallende binnenkomer in de top tien zou Da Vinci in Maasbracht zijn. Margo Reuten stijgt van plaats 21 naar een 9e positie. Ook De Leest (stijgt naar 3), Interscaldes (van 9 naar 5), Cordial (14 naar 6) zullen zeer tevreden zijn met hun verbeterde posities wanneer deze lijst de juiste blijkt te zijn.

De Vrienden van Jacob, De Lindenhof in Giethoorn en Chapeau! zouden hun top-10 notering kwijtraken. Verschillende bronnen bevestigen aan kokswereld en koksforum de juistheid van de nieuwe top 10. In een telefonische reactie laat Leo Kortland van Koksforum.nl aan De RestaurantKrant weten dat de bronnen "echt heel betrouwbaar zijn. We gaan ervan uit dat er in deze lijst geen wijzigingen worden aangebracht." Uitgegaan mag worden dat het geen publiciteitsstunt is voor de genoemde websites.

In een reactie laat de uitgever achter Lekker, Sanoma Uitgevers, weten dat deze informatie niet door Lekker of Sanoma is gecommuniceerd. "Wij vertrouwen op onze mensen. We vinden het wel leuk om te merken dat iedereen er zo mee bezig is. Het is natuurlijk ook het spel. Wij zouden er in ieder geval geen baat bij hebben om de top-10 vooraf via 'lekken' bekend te maken," aldus Dolly van de Akker, director corporate communications bij Sanoma.

Recentelijk maakte Lekker wel al officieel bekend dat in de top honderd elf nieuwe namen voorkomen, waarvan Francois Geurd's Ivy in Rotterdam de hoogste nieuwe binnenkomer is. Andere nieuwe binnenkomers in de top honderd zijn Lambermon’s in Haarlem en De Hoefslag in Bosch en Duin. De gids zou in totaal 74 nieuwe adressen tellen.

Dit zou de vermeende top-10 lijst voor 2010 kunnen zijn:

2010 (2009) Restaurant
1 (1) Oudsluis
2 (2) De Librije
3 (6) De Leest
4 (3) Beluga
5 (9) Interscaldes
6 (14) Cordial
7 (5) Zwetheul
8 (11) La Rive
9 (21) Da Vinci
10 (4) Bokkedoorns

Maandag 9 november wordt de gids voor 2010 echt gepresenteerd. Nog iets meer dan tien nachtjes slapen... Tot die tijd is het lekker lekken.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: