'Top-10 Lekker 2010 gelekt'

29 oktober 2009 |
'Top-10 Lekker 2010 gelekt'<

De restaurantgids Lekker 2010 wordt maandag 9 november gepresenteerd. Nu al zijn de belangrijkste tien restaurants en hun posities mogelijk bekend geworden bij kokswereld.nl en koksforum.nl. Sergio Herman's Oud Sluis wordt na de GaultMillau waarschijnlijk ook in Lekker 2010 verkozen als beste restaurant van Nederland. Meest opvallende binnenkomer in de top tien zou Da Vinci in Maasbracht zijn. Margo Reuten stijgt van plaats 21 naar een 9e positie. Ook De Leest (stijgt naar 3), Interscaldes (van 9 naar 5), Cordial (14 naar 6) zullen zeer tevreden zijn met hun verbeterde posities wanneer deze lijst de juiste blijkt te zijn.

De Vrienden van Jacob, De Lindenhof in Giethoorn en Chapeau! zouden hun top-10 notering kwijtraken. Verschillende bronnen bevestigen aan kokswereld en koksforum de juistheid van de nieuwe top 10. In een telefonische reactie laat Leo Kortland van Koksforum.nl aan De RestaurantKrant weten dat de bronnen "echt heel betrouwbaar zijn. We gaan ervan uit dat er in deze lijst geen wijzigingen worden aangebracht." Uitgegaan mag worden dat het geen publiciteitsstunt is voor de genoemde websites.

In een reactie laat de uitgever achter Lekker, Sanoma Uitgevers, weten dat deze informatie niet door Lekker of Sanoma is gecommuniceerd. "Wij vertrouwen op onze mensen. We vinden het wel leuk om te merken dat iedereen er zo mee bezig is. Het is natuurlijk ook het spel. Wij zouden er in ieder geval geen baat bij hebben om de top-10 vooraf via 'lekken' bekend te maken," aldus Dolly van de Akker, director corporate communications bij Sanoma.

Recentelijk maakte Lekker wel al officieel bekend dat in de top honderd elf nieuwe namen voorkomen, waarvan Francois Geurd's Ivy in Rotterdam de hoogste nieuwe binnenkomer is. Andere nieuwe binnenkomers in de top honderd zijn Lambermon’s in Haarlem en De Hoefslag in Bosch en Duin. De gids zou in totaal 74 nieuwe adressen tellen.

Dit zou de vermeende top-10 lijst voor 2010 kunnen zijn:

2010 (2009) Restaurant
1 (1) Oudsluis
2 (2) De Librije
3 (6) De Leest
4 (3) Beluga
5 (9) Interscaldes
6 (14) Cordial
7 (5) Zwetheul
8 (11) La Rive
9 (21) Da Vinci
10 (4) Bokkedoorns

Maandag 9 november wordt de gids voor 2010 echt gepresenteerd. Nog iets meer dan tien nachtjes slapen... Tot die tijd is het lekker lekken.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: