Toon Naber nieuwe voorzitter KHN

1 juni 2010 |
Toon Naber nieuwe voorzitter KHN

Het gonsde al een tijdje door de wandelgangen, maar nu is het officieel; Toon Naber is de nieuwe voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Naber, algemeen directeur van Grand Hotel Karel V in Utrecht, werd medio april door de voordrachtscommissie van KHN voorgesteld als nieuwe voorzitter. De Ledenraad heeft dit advies op 1 juni overgenomen en dus volgt Naber scheidend voorzitter Hajé de Jager op.

Advies van voorganger
In zijn eigen vertrouwde ambiance Grand Hotel Karel V ontving Toon Naber de voorzittershamer uit handen van zijn voorganger Hajé de Jager. Hajé de Jager geeft Toon Naber nog graag een advies mee: “Volg als nieuwe voorzitter hoofdzakelijk je hart en bouw verder op de bestaande basis."

Mooie track-record
Toon Naber (1958) heeft een lange staat van dienst in de horeca. Na zijn studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht (1980) bekleedde hij diverse managementposities bij ACCOR. Vanaf 1998 was Naber medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Grand Hotel Karel V, waarvan hij in 1999 general manager en in 2002 statutair directeur/algemeen directeur werd. Daarnaast is en was hij actief in een groot aantal – veelal horecagerelateerde – nevenfuncties, waaronder het vicevoorzitterschap van de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland.

Betrokken bestuurder
De voordrachtscommissie was onder de indruk van zijn optreden tijdens de drie intensieve gespreksrondes waarin de kandidaten zichzelf aan de commissie konden presenteren. Fred van Rooij: “Toon is een zeer betrokken bestuurder en een echte teamspeler. Wij denken dat zijn profiel goed aansluit bij de nieuwe koers van onze vereniging die sterk gericht is op samenwerken. Hij spreekt de taal van de horecaondernemer, communiceert duidelijk en helder en is in staat mensen en organisaties te binden.”

Komen en gaan
Toon Naber zal het KHN-voorzitterschap voor de komende drie jaar aangaan. Drie jaar is de duur van een zittingstermijn bij KHN. Een voorzitter kan maximaal twee termijnen aanblijven. Dat is ook de reden van het 'vertrek' van Hajé de Jager geweest, zijn twee termijnen zaten er onlangs op.

Frank Lindner en Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: