Toon Naber nieuwe voorzitter KHN

1 juni 2010 |
Toon Naber nieuwe voorzitter KHN<

Het gonsde al een tijdje door de wandelgangen, maar nu is het officieel; Toon Naber is de nieuwe voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Naber, algemeen directeur van Grand Hotel Karel V in Utrecht, werd medio april door de voordrachtscommissie van KHN voorgesteld als nieuwe voorzitter. De Ledenraad heeft dit advies op 1 juni overgenomen en dus volgt Naber scheidend voorzitter Hajé de Jager op.

Advies van voorganger
In zijn eigen vertrouwde ambiance Grand Hotel Karel V ontving Toon Naber de voorzittershamer uit handen van zijn voorganger Hajé de Jager. Hajé de Jager geeft Toon Naber nog graag een advies mee: “Volg als nieuwe voorzitter hoofdzakelijk je hart en bouw verder op de bestaande basis."

Mooie track-record
Toon Naber (1958) heeft een lange staat van dienst in de horeca. Na zijn studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht (1980) bekleedde hij diverse managementposities bij ACCOR. Vanaf 1998 was Naber medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Grand Hotel Karel V, waarvan hij in 1999 general manager en in 2002 statutair directeur/algemeen directeur werd. Daarnaast is en was hij actief in een groot aantal – veelal horecagerelateerde – nevenfuncties, waaronder het vicevoorzitterschap van de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland.

Betrokken bestuurder
De voordrachtscommissie was onder de indruk van zijn optreden tijdens de drie intensieve gespreksrondes waarin de kandidaten zichzelf aan de commissie konden presenteren. Fred van Rooij: “Toon is een zeer betrokken bestuurder en een echte teamspeler. Wij denken dat zijn profiel goed aansluit bij de nieuwe koers van onze vereniging die sterk gericht is op samenwerken. Hij spreekt de taal van de horecaondernemer, communiceert duidelijk en helder en is in staat mensen en organisaties te binden.”

Komen en gaan
Toon Naber zal het KHN-voorzitterschap voor de komende drie jaar aangaan. Drie jaar is de duur van een zittingstermijn bij KHN. Een voorzitter kan maximaal twee termijnen aanblijven. Dat is ook de reden van het 'vertrek' van Hajé de Jager geweest, zijn twee termijnen zaten er onlangs op.

Frank Lindner en Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: