Tongstrelend notitieboekje

20 augustus 2014
Tongstrelend notitieboekje

Reclamefotograaf Jan Willem Scholten droeg op zijn jarenlange wereldreizen altijd een Moleskine boekje met zich mee. Het was volgeschreven met simpele, doch appetijtelijke recepten. Waar
hij zich ook bevond, hij kon altijd in een handomdraai met zijn persoonlijke lexington de mooiste gerechten creëren. Daarnaast illustreerde hij deze recepten met unieke tekeningen: van een vrolijke kip met een fles rode wijn tot een buste van de Romeinse keizer Julius Caesar.

*Uitgegeven*
Zonder hier enige ruchtbaarheid aan te geven, heeft zijn vrouw een uitgever gezocht die dit bijzondere boekje als cadeau voor zijn 50ste geboortedag wilde uitgeven. En zie hier het resultaat: een persoonlijk, eenvoudig boekje dat hun liefde representeert en een blijvende herinnering is voor hun dochter.
Jan Willem kan een aardig potje koken, alhoewel hij hier nooit voor is opgeleid. Echter, de stap van camera naar pollepel is minder groot dan je zou denken: koken is net zo'n creatieve bezigheid als fotograferen.

"*MEER LEZEN OVER RECEPTEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=recept&x=zoeken

*Schoonmoeder*
De recepten zijn deels van persoonlijke signatuur, deels van Johannes van Dam en ook de keukengeheimen van zijn Zuid-Italiaanse schoonmoeder worden prijsgegeven. Alle recepten zijn met succes gekeurd en becijferd door meerdere fijnproevers dan alleen Novella en dochter Vicky Lou

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws