Tips! Hoe pak ik een vol terras aan?

16 augustus 2013 |
Tips! Hoe pak ik een vol terras aan?<

Met hopelijk nog een paar mooie (na)zomerdagen voor de boeg, is het zaak om uw terras tiptop te blijven laten draaien. Met deze tips helpen we u en uw personeel met goed functioneren op
volle terrassen. Werkze!

Goede planning
Om volledig overzicht te houden en goed te functioneren, is het nodig dat er genoeg personeel aanwezig is. Geen enkele gast wil lang op zijn bestelling wachten. Zet voldoende mensen in op zonnige dagen en zorg voor een duidelijke taakverdeling. Het is van belang dat op het terras werknemers aanwezig zijn die alleen bestellingen opnemen. Leg daarnaast vast wie uitserveert en wie achter de bar staat. Dit is een goede planning en zorgt voor een strakke organisatie.

Afkoelen
Tussen het rennen door is het voor het personeel fijn als er een plaats is om even af te koelen. De terrassen zitten vol en dit vraagt veel energie van de werknemers. Zorg er daarom voor dat ze genoeg eten en voldoende vocht binnenkrijgen.

Nog eens 7 tips
• Veel terrasbezoekers kiezen een terraslocatie op basis van een eerste indruk. Gasten kiezen voor de schoonste, leukste en meest comfortabel uitziende plek. Zeker op grote horecapleinen in binnensteden heeft de gast het voor het uitkiezen.
• Merk nieuwe gasten snel op. Begroet mensen altijd vriendelijk. Ga niet schreeuwen over het hele terras. Geef bij een te grote afstand een duidelijk zichtbare hoofdknik.
• Met het correct opnemen van de bestelling valt of staat de efficiëntie van een goedlopend terras. Wees geconcentreerd en hou oogcontact met de klant (is soms lastig bij grote bestellingen en/of moderne handheld apparatuur).
• Het personeel kent het aanbod van eten en drinken, en alle extra’s buiten de kaart uit het hoofd. Mensen die in eerste instantie alleen drankjes bestellen kunnen, afhankelijk van het tijdstip, worden overgehaald voor een dag- of borrelhap, wanneer deze goed combineert bij de drankjes. Doe aan up- en crossselling!
• Let goed op wanneer gasten toe zijn aan een tweede (derde, vierde, vijfde, enz) bestelling. Bij mooi zonnig weer is het eerste drankje vaak zo vervlogen.
• Met een leeg dienblad in de hand op het terras? Goed rondkijken of er vaatwerk afgehaald kan worden van de (niet bezette) tafeltjes.
• Met een vriendelijk afscheid kunt u gasten binden. Vraag of alles naar wens was en of men lekker gegeten/gedronken heeft. Zeg niet ‘dag’, maar ‘tot ziens’. Na vertrek het tafeltje afnemen, asbakken legen, stoelzittingen controleren op mogelijk achtergebleven vuil en recht zetten. En door!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: