Tip 20: Check het uitzendbureau

28 december 2012 |
Tip 20: Check het uitzendbureau

Nog een aantal dagen en 2012 zit erop. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 20: controleer het uitzendbureau op hun registratieplicht.

Controle verplichte registratie
Leent u personeel in van bijvoorbeeld een uitzendbureau of een detacheringsbureau? Let er dan op dat u als inlener sinds 1 juli jongstleden verplicht bent om na te gaan of het bedrijf waarmee u samenwerkt voldoet aan de registratieplicht. Als u samenwerkt met een bedrijf dat niet geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel (KvK), dan riskeert u een forse boete van € 12.000,-. U kunt bij de KvK gemakkelijk controleren of het bedrijf waarmee u werkt hieraan voldoet (‘Waadi-check’). Zorg dat u een printje maakt van de inschrijving en deze bij uw administratie bewaart. Het einde van het jaar is een goed moment om te checken of u met de juiste bedrijven zaken doet.

Let op!
De registratieplicht gaat verder dan u wellicht vermoedt. Als bijvoorbeeld voor een horecabedrijf dat via een tussenpersoon tijdelijk werkkrachten inleent van een ander horecabedrijf, dan geldt ook voor het inlenende horecabedrijf een registratieplicht bij de KvK. Is het bedrijf niet ingeschreven dan riskeren de inlener, de uitlener en de tussenpersoon een boete van € 12.000,- per werknemer.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van Mazars Accountants en Belastingadviseurs

Robert van de Rest
(088) 277 21 00
06-15 11 60 39
"Robert van de Rest":mailto:Robert.vandeRest@mazars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: