Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

15 oktober 2018 | David Bakker

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit Den Bosch won deze voorronde met zijn Brabantse stoofpotje met runderpoulet.

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio’s en mag zich dit jaar European Region of Gastronomy noemen. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen regio’s te laten zien. Dat deed Tim perfect met zijn stoofpotje met traditionele Brabantse ingrediënten, op een eigentijdse manier bereid en gepresenteerd.

Winnaar

Tim nam het op tegen Julius Kramer van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en Sandra Gourlay van Taste in Tilburg. Ondanks hun mooie prestatie was de jury, bestaande uit Roel Schutten (directeur AgriFood Capital), Albert Tielemans (culinair adviseur Sligro) en Thijs Vis (Restaurant ’t Misverstant) het unaniem eens over de winnaar. Dat betekent dat Tim Bressers op 26 november, samen met een delegatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch naar Galway Ierland gaat om daar te strijden voor de titel European Young Chef of the Year.

Jurylid Albert Tielemans, culinair adviseur Sligro:“Tim heeft veel streekproducten gebruikt. Hij heeft gestructureerd, schoon en zelfverzekerd gewerkt. Het gerecht was mooi in balans en de opmaak van het bord was erg goed. Daarbij was ook nog de kostprijs van het gerecht heel gunstig. Je hebt niet altijd een biefstuk nodig om een mooi gerecht te maken. Dat heeft Tim maar weer eens bewezen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: