Themadag over duurzame restaurants

21 juni 2012 |
Themadag over duurzame restaurants<

Het begrip duurzame voeding wordt vaak genoemd en ook steeds meer restaurants zeggen duurzaam te werken. Maar wat is duurzaam ondernemen in de restaurantsector nu eigenlijk?

Organisatie
De sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert op donderdag 28 juni samen met de Academie voor Gastronomie en MVO Nederland een themamiddag rond duurzame voeding in restaurants bij De Echoput vlakbij Apeldoorn.
Wat is duurzaam?
Onder de vakkundige leiding van dagvoorzitter Antoinet van Helvoirt-Looman laten vier sprekers u aan de hand van heldere voorbeelden zien wat het thema nu eigenlijk inhoudt.

Sprekers
De sprekers zijn: Glenn van den Burg (MVO Nederland), Iens Boswijk (IENS Independent Index), Rick van Baaren (Radboud Universiteit Nijmegen), en Peter Klosse (restaurateur en professor gastronomie).

Aanmelden
Via dit antwoordformulier kunt zich aanmelden voor deze bijzondere themadag. U kunt hier ook aangeven of u gebruik wilt maken van de pendeldienst die vanaf het kantoor van KHN in Woerden naar Apeldoorn rijdt.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: