The Harbour Club Caf� opent deuren

18 december 2015 |
<

The Harbour Club heeft begin deze maand de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café.
Met de komst van
The Harbour Club Café heeft Oud-Zuid volgens de keten een nieuwe thuisbasis. "Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

Concept
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club Café voor staat. Het interieur bestaat uit Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt volgens de ondernemers voor een intieme sfeer.



Dansen
The Harbour Club Café focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong en tevens manager, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. "In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club Café daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant."

The Big Boys rooms
Nieuw toegevoegd aan dit restaurant van The Harbour Club is The Big Boys Room. Een private dining room voor 35 personen, maar één die zo exclusief is dat de heren er weinig over kunnen en mogen zeggen. Eén ding willen ze er wel over kwijt, hier moet je geweest zijn! Maar ook grotere groepen kunnen bij The Harbour Club Café terecht, want net als The Harbour Club Amstedam beschikt ook dit restaurant over een ‘Next Door’.



Keuken
Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De bereidingen zijn eenvoudig en puur dankzij de open Josper Grill. "Met zo'n ruim aanbod aan gerechten is het soms lastig kiezen, daarom hebben we besloten een groot gedeelte van de gerechten als ‘shared dining’ te serveren", aldus Yoeri de Jong, zoon van John de Jong en tevens manager.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: