The Harbour Club Café opent deuren

18 december 2015
The Harbour Club Café opent deuren

The Harbour Club heeft begin deze maand de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café.
Met de komst van
The Harbour Club Café heeft Oud-Zuid volgens de keten een nieuwe thuisbasis. "Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

*Concept*
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club Café voor staat. Het interieur bestaat uit Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt volgens de ondernemers voor een intieme sfeer.



*Dansen*
The Harbour Club Café focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong en tevens manager, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. "In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club Café daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant."

*The Big Boys rooms*
Nieuw toegevoegd aan dit restaurant van The Harbour Club is The Big Boys Room. Een private dining room voor 35 personen, maar één die zo exclusief is dat de heren er weinig over kunnen en mogen zeggen. Eén ding willen ze er wel over kwijt, hier moet je geweest zijn! Maar ook grotere groepen kunnen bij The Harbour Club Café terecht, want net als The Harbour Club Amstedam beschikt ook dit restaurant over een ‘Next Door’.



*Keuken*
Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De bereidingen zijn eenvoudig en puur dankzij de open Josper Grill. "Met zo'n ruim aanbod aan gerechten is het soms lastig kiezen, daarom hebben we besloten een groot gedeelte van de gerechten als ‘shared dining’ te serveren", aldus Yoeri de Jong, zoon van John de Jong en tevens manager.

~Christel Tuin~

Overig nieuws