The Breda Group opent nieuw restaurant in Amsterdam: Trattoria Breda & Enoteca

Auteur: Redactie
Opening 10 mei 2023
The Breda Group opent nieuw restaurant in Amsterdam: Trattoria Breda & Enoteca The Breda Group. Fotograaf: Delphine Chevalier

Trattoria BREDA & Enoteca wordt het nieuwe restaurant uit de koker van het trio achter The BREDA Group (Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Vagarsh Mogatseljan). The BREDA Group is bekend van o.a. Restaurant BREDA, Klein BREDA, Maris Piper en Pita. Het restaurant zal bestaan uit twee delen. Het voorste deel wordt een eigentijdse Trattoria waar een houtoven in de zaak centraal staat, alle pasta’s in huis worden gemaakt en wordt gewerkt met de mooiste Italiaanse producten. Naast de trattoria komt Enoteca BREDA; de wijnkamer waar je ook houtovenpizza’s kunt eten. Er komen maar liefst 20 wijnen te staan die je kan proeven of waar je een lekker glas van kan drinken en vervolgens kan kopen voor thuisgebruik. De opening van Trattoria BREDA & Enoteca is eind juni gepland en de zaak is zeven dagen geopend voor lunch en diner. Trattoria BREDA & Enoteca is gevestigd aan de Czaar Peterstraat 21 in Amsterdam.

Trattoria BREDA

De houtoven zal worden gebruikt voor verschillende gerechten, zoals zeebaars in zoutkorst om te delen en geroosterde groenten. Daarnaast wordt er een kleine selectie pizzetta’s geserveerd. Op het avondmenu vind je huisgemaakt pasta’s, antipasti, primi, secondi en contorni (bijgerechten) boordevol seizoensgroenten. Voor de lunch is er een kleine selectie van de avondkaart beschikbaar, aangevuld met huisgemaakte focaccia’s en salades. De kookstijl is modern Italiaans, aangevuld met klassiekers als vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale.

Enoteca BREDA

In het achterste gedeelte huist een moderne Enoteca. In samenwerking met onze partner Wine By Glass komen hier twintig wijnen te staan die je kunt proeven of waar je een glas of half glas van kunt drinken. Het systeem van Wine By Glass houdt er de wijnen koel en langer goed. Door middel van een QR-code krijg je uitleg bij elke wijn, direct van de wijnboer. “Voor de opening van het restaurant zijn we 5 dagen naar Vinitaly geweest. De grootste wijnbeurs van Italië. We hebben hier zoveel fantastische wijnen geproefd en van de beste een selectie gemaakt voor in ons restaurant. De wijn komt dus direct van de boer, zo in je glas”, aldus Johanneke van Iwaarden. “Je kunt elke glas direct afrekenen en als een wijn je goed bevalt, kun je hem direct voor thuis bestellen via onze webshop. Omdat je normaal geen winkel en wijnbar in één mag zijn, maakt de huidige techniek het voor ons mogelijk om zo een echte moderne Enoteca te openen in Nederland. Naast dat je hier dus met je vrienden, familie of je date de lekkerste wijnen kunt proeven, serveren we hier ook een vijftal pizza’s uit de houtoven die ook wederom te bestellen zijn met QR-code. We willen slim omgaan met techniek om de huidige uitdagingen te kunnen aangaan, zonder dat de ervaring van de gast minder wordt. Hij wordt eigenlijk juist leuker!”

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws