TGI Fridays komt naar Nederland

21 september 2016 | Thijs Jacobs

TGI Fridays komt naar Nederland. De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining concept in Nederland. De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden. De eerste zaak moet volgend jaar oktober de deuren openen.

TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Kernwaarden van de formule zijn een hoge servicegraad, gastvrijheid, toegankelijkheid en fun. Binnen het menu ligt de nadruk op kwaliteitsburgers, -steaks en -ribs. Daarnaast biedt het concept ook pasta’s, salades en ‘eten om te delen’, zoals nacho’s en pizzaslices. Na een dag hard werken, voor een bezoek aan de bioscoop of gewoon even tijdens de lunch; TGI Fridays is er om elkaar te ontmoeten, om te socializen, plezier te hebben en lekker te eten en te drinken. Het eten wordt persoonlijk geserveerd en het zogenoemde ‘flair bartending’ speelt een belangrijke rol in het vermaken van de gasten. De formule is met deze insteek succesvol in inmiddels zestig landen en heeft meer dan 900 restaurants.

Zeer verheugd

Jean Baudrand, Vice President International Franchise Development, is zeer verheugd met de toetreding tot de Nederlandse markt: “Het was al enige tijd onze ambitie om hier een vestiging te openen. Samen met het zeer bekwame franchise adviesbureau Koelewijn & Partners hebben we gespeurd naar de juiste partner in Nederland. We zochten een partij met ervaring met casual dining en ervaring in het opbouwen van een merk, in Beijk Catering hebben we die gevonden. Samen geven we nu vorm en inhoud aan de opening van de eerste zaak in Nederland.” Volgens Baudrand is er geen concept in Nederland dat te vergelijken is met TGI Fridays. “We zijn dan ook zeer enthousiast om Nederland kennis te laten maken met onze unieke en typische Amerikaanse stijl van casual dining. De sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veel.”

Langgekoesterde wens

Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering vertelt dat een lang gekoesterde wens van hem uitkomt. “Ik kende de formule al jaren, ben er echt fan van. Na het moment dat Koelewijn & Partners bij ons aanklopte was het snel beklonken.” Van der Velde laat weten in gesprek te zijn met verschillende pandeigenaren. Hij denkt de eerste vestiging volgend jaar oktober te kunnen openen. Er wordt gekeken naar panden van minimaal 500 vierkante meter op A1-locaties. “De ambitie is er om in 10 jaar 15 vestigingen te openen in vooral de grote steden in Nederland”, aldus Van der Velde.

Over TGI Fridays

TGI Fridays is een casual dining franchiseconcept. Het combineert een bar met een grillrestaurant. Het biedt authentieke Amerikaanse gerechten en drankjes, persoonlijk geserveerd. Belangrijk doel van TGI Fridays is mensen bij elkaar brengen en hen in een ongedwongen sfeer te laten genieten van eten en drinken. Burgers, steaks en ribs zijn de speerpunten in het assortiment, evenals cocktails. De vrijdag was stichtend uitgangspunt van het concept, waaruit de merkbelofte ‘Hier is het is altijd vrijdag’ is geboren. TGI Fridays heeft inmiddels meer dan 900 restaurants in meer dan 60 landen. Er werken bijna 74.000 mensen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: