Terrassen voller bij warm weer!

6 maart 2014
Terrassen voller bij warm weer!

Eindelijk! het is bewezen. Uw vermoeden bleek juist: bij lekker weer zijn de terrassen voller dan wanneer het regent. De Gemeente Amsterdam heeft veel tijd en geld gestoken in een baanbrekend
onderzoek. Het resultaat mag er dan ook wezen; er blijken meer mensen op het terras te zitten bij zon dan bij regen! De gave van Sherlock Holmes valt in het niet bij het vakkundige speurwerk van de Dienst Ruimtelijke Ordening in Amsterdam. Lees vooral verder, want er volgen nog meer opzienbarende resultaten uit dit 'onderzoek'.

*Negen maanden lang*
De dienst heeft maar liefst negen maanden lang onderzoek gedaan op vier locaties. Het onderzoek vond plaats in 2012 en 2013 en daarbij werden '3d-geluidsmeters' ingezet. Het onderzoek werd ingesteld om de oorzaken van geluidsoverlast te kunnen herleiden.

*Baanbrekend onderzoek!*
Wat leverde dit onderzoek ons op? We weten nu eindelijk dat het geluid op terrassen toeneemt wanneer het weekend is, en dan met name in de avond. Wow. Tevens blijven deze terrassen in het weekend opvallend lang druk: wel tot 02.00 uur in de nacht. Had u dat gedacht? Op warme dagen is het geluidsniveau op en rond terrasen hoger dan wanneer het regent. Really? Nog één dan: op Koninginnedag en tijdens de Gay Pride bleek er een toename te zijn van het geluidsniveau rond de terrassen.

*Geld*
Hoeveel geld dit onderzoek de belastingbetaler heeft gekost, is nog niet duidelijk. De resultaten liegen er echter niet om. Wie had dit ooit kunnen denken?

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws