Terrasprijzen horeca licht gestegen

24 juli 2012 |
Terrasprijzen horeca licht gestegen<

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent).

Nijmegen goedkoopst
Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) kost in de hoofdstad 21 euro. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor hetzelfde rondje 18,60 euro betaalt.

Den Haag en Haarlem staan dit jaar op de nummers twee en drie van duurste terrassen, komend van respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Prijsdalingen
De grootste prijsdaling vond plaats in Rotterdam, waar het rondje dit jaar 2,2 procent goedkoper is geworden. Ook in Zwolle daalden de prijzen iets (-0,4 procent). Het is voor het eerst dat prijsdalingen voorkomen in het terrassenonderzoek.

Enschede stuk duurder
De grootste prijsstijging vond plaats in Enschede, waar de prijs van een rondje drank met 4,8 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De Twentse stad wordt op de voet gevolgd door Leiden. In de studentenstad stegen de prijzen met 4,7 procent.

Stijging net onder inflatie
Hoewel de prijs ieder jaar stijgt is stijging van terrasprijzen dit jaar net iets minder dan de gemiddelde inflatie over diezelfde periode (inflatie is 2 procent). Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toegenomen.

Inventarisatie
De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies dat de terrassen van de 21 grootste steden van Nederland bezocht en overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: