Terrasprijzen horeca licht gestegen

24 juli 2012 |
Terrasprijzen horeca licht gestegen<

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent).

Nijmegen goedkoopst
Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) kost in de hoofdstad 21 euro. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor hetzelfde rondje 18,60 euro betaalt.

Den Haag en Haarlem staan dit jaar op de nummers twee en drie van duurste terrassen, komend van respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Prijsdalingen
De grootste prijsdaling vond plaats in Rotterdam, waar het rondje dit jaar 2,2 procent goedkoper is geworden. Ook in Zwolle daalden de prijzen iets (-0,4 procent). Het is voor het eerst dat prijsdalingen voorkomen in het terrassenonderzoek.

Enschede stuk duurder
De grootste prijsstijging vond plaats in Enschede, waar de prijs van een rondje drank met 4,8 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De Twentse stad wordt op de voet gevolgd door Leiden. In de studentenstad stegen de prijzen met 4,7 procent.

Stijging net onder inflatie
Hoewel de prijs ieder jaar stijgt is stijging van terrasprijzen dit jaar net iets minder dan de gemiddelde inflatie over diezelfde periode (inflatie is 2 procent). Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toegenomen.

Inventarisatie
De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies dat de terrassen van de 21 grootste steden van Nederland bezocht en overal de prijs van hetzelfde rondje inventariseerde.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: